Hirdetés

Kisautó 260 lóerővel: Mazda2 Turbo

Mazda2 Turbo, a mérgezett egérke

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mazda mérnökei a Mazda3 MPS 2,3 literes, 260 lóerős turbómotorját plántálták a 2-es aprócska motorterébe.

A háromrétegű fehér alapfényezést az alsó traktusban fényes fekete szín váltja, a kettőt zöld 2T feliratok kötik össze

Néhány pajszer biztosan elgörbült, mire helyére került a 2,3 literes turbómotor

Kedveljük a kicsi, de erős, ennek megfelelően gyors autókat, a Nissan Juke-R építését is élvezettel figyeljük, és legalább ennyire örülünk a Mazda által most Las Vegasban bemutatott turbómotoros Mazda2-nek, csak egy kérdésünk van: mikortól lehet kapni?

Sajnos az árusításra nem kerül sor, a Mazda2 Turbo egyedi tanulmány marad, azt azonban jól példázza, hogy megfelelő műhely és szaktudás birtokában milyen jókat lehet legózni különböző autók alkatrészeinek párosításával. A tanulmányba a Mazda3 MPS 260 lóerős, 380 Nm csúcsnyomatékú 2,3 literes DISI turbómotorját építették be. Tekintettel a két modell közötti súlykülönbségre, brutálisan mehet a turbós kisautó, de ennek részleteit egyelőre nem kötötték az orrunkra.

Hirdetés

A komoly teljesítmény kiautózhatóságát állítható HR felfüggesztés, Corksport stabilizátorok és saját hűtésű, Brembo fékrendszer biztosítja. A stabilitáshoz a gyárinál nagyobb, 17 colos OZ Racing felnik és a 215/40R17-es Yokohama Advan Neova gumik is jól jönnek.

A kagylóülések meggyőzők, de mi a versenyműszer árából inkább sportosabb kormányt és váltógombot vettünk volna, és talán még a műszerfal flokkolására is futotta volna

Érdekes, hogy bár az első üléseket tisztességes kagylóülésekre cserélték, meghagyták a hátsó padot, és bukóketreccel sem szerelték fel a versenyautós külsejű marcona szuperminit. A kormány mögött viszont elhelyeztek egy AiM Pista MXL típusú digitális köridő-mérő és információs képernyőt.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?