Kisautó minden terepre – Audi Q1

Lefelé terjeszkedik az Audi, jön a Q1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Háromajtós szabadidőautót tervez az Audi. Nem kell önálló modellre gondolni, egyelőre az A1 emelt hasmagasságú, összkerékhajtású változata várható, Q1 néven.


Az már nem újdonság, hogy összkerékhajtású, quattro verzióval is érkezik az Audi A1 s az sem, hogy az A1 mellett egyéb modellekkel is jelen kíván lenni a négykarikás márka a kisautók világában. Egyrészt a korábban drága alumínium karosszériája miatt zátonyra futott A2-es újraértelmezését ígérik, másrészt a hazai piacon még meg sem jelent Q3-nál is kompaktabb szabadidőautót ígérnek. Utóbbi Q1 névvel várható és jó eséllyel nem fog jobban különbözni az A1-től, mint az A4, illetve A6 allroad quattro a sorozatok alapjait adó Avant verzióktól. A Q1 a jelenlegi információk szerint az A1 quattro kínálatához hasonlóan az A1 legerősebb motorjaival, 1,4 literes, 122 lóerős turbós benzinesével és 1,6 literes, 105 lóerős turbódízelével, emelt hasmagassággal és fényezetlen műanyag küszöb-, illetve sárvédőív-burkolatokkal várható. A Q1 megjelenési ideje még nem tisztázott, sőt, még gyártásba kerülése sem teljesen biztos. Ha megvalósulna, németországi alapára állítólag 25 ezer euró környékén lehetne. Nálunk, nagyrészt a regisztrációs adónak köszönhetően, kétségtelenül drágább lenne, de a hangzatos Q1 nevű verzió felára az azonos hajtásláncú és ellátmányú A1-hez mérten nem lenne jelentős.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?