Kiscsaládos villanyautó Indiából

Bővült a Mahindra villanyautó-kínálata, megnyújtották az e20 kisautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig is volt elektromos autója a Mahindrának - bármilyen furcsa is ez, most a meglévő kisautó hosszított, így már négyfős változatát mutatták be.

Dizájnját tekintve leginkább a BMW i3 állhatott modellt a Mahindra Electric e20-hoz, négyüléses változata az e20 Plus már kevésbé esetlen. Keskeny, magas, igazi városi kisautó ráadásul teljesen elektromos. 30 centivel hosszabb a kétajtós kivitelnél, így a második üléssorban ülőknek már sokkal több hely jut, ráadásul saját ajtóik is vannak, így a bejutás sem kényelmetlen.
Hirdetés

Többféle verzióban kerül piacra az indiai állam által jelentősen támogatott villanyautó, a legdrágábbnak számító P8-as kivitel sem éri el a 4 millió forintnak megfelelő rúpiát. Ez egyébként 41 lóerős villanymotort és 72 V feszültségű akkumulátorcsomagot hord. Csupán 85 km/h-ra képes, de városba minek is több, autópályára meg amúgy sem merészkedik vele senki, mivel hatótávja 130 kilométer. Ehhez már jár a nagyfeszültségű töltő, amivel 1,5 óra a töltési idő. Az olcsóbb és gyengébben felszerelt kivitelek 26 lóerős villanymotort kapnak 48 V-s akkumulátorokkal és 80 km/órás végsebességgel, de 110 kilométeres hatótávval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?