Kiskedvencekre szabott üléseket kínál a Honda

Mától, április 1-jétől kutyabarát ülések is kérhetők a Hondákba, később halaknak szóló változat jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ember legjobb barátja a kutya, ezért nekik is kijár az anyósülés kényelme - pláne, ha beépített kutyaeledel-adagoló is van hozzá.

Éppen ideje volt már, hogy egy autógyártó végre felvegye a kínálatába azokat az extrákat, amik megfelelő kényelmet és biztonságot nyújtanak kiskedvenceinknek. Az autós történelemnek 2022. április 1-jéig kellett várnia, de végül ezt is megkapta az emberiség: egy gyárilag beépített, kifejezetten a kutyák igényeire szabott első ülés. A hiánypótló kiegészítőt a Honda fejlesztette ki, arra hivatkozva, hogy brit tudósok szerint a szigetország lakosainak 59%-a tart kisállatokat.
Hirdetés
A kutyabarát első ülés mától gyárilag rendelhető extra, de utólag beszerelhető a 2017 áprilisa után gyártott Hondákba is. A "társpilóta" fantázianévre hallgató extra a lehető legnagyobb fokú kényelmet biztosítja a kutyusoknak, XXL méretű ülőlapon utazhatnak, és a párnázás is extra vastag. A megfelelő hőmérsékletről a háttámla oldalaiba épített szellőzőnyílások gondoskodnak. Az ülőlaphoz még egy rágcsálni való játékot is varrnak, amibe egyébként kapaszkodni is tudnak négylábú utastársaink. A kanyarvételkor persze ettől nagyobb biztonságot nyújtanak a háttámlába épített ISOFIX rögzítőpontok, melyekhez hozzá lehet kötni a pórázt. Ezen felül az ülést víz- és karcálló anyaggal vonják be.

Az üléshez tartozó további kiegészítő a kesztyűtartóba épített eledeladagoló.

Az éhes eb orrával tudja aktiválni a szerkezetet, ami közvetlenül az ülőlapba épített két tálkába szórja a finomságokat. Az egyik oldalra tápot, míg a másik oldalra jutalomfalatkákat adagol a szerkezet, de nyilván attól függ ez, mivel tölti fel a tárolókat az autó tulajdonosa. A két tálka egyébként le is fedhető, ha például emberi utas szeretné használni az anyósülést. A kutyákra szabott ülés csak az első az állatbarát verziók sorában, még idén érkezik ugyanez az extra macskáknak, hörcsögöknek, tengerimalacoknak, nyulaknak, sőt, még halaknak is. Később pedig egzotikus és nagyméretű állatok is helyet kaphatnak majd a számukra kifejlesztett anyósüléseken, ezekből elsőként a lovakra szabott verzió jön majd 2024-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?