Kitiltják a budai Várból a szabálytalankodó taxisokat!

Megunta a "hiénataxisokat" a főváros, szankcióról szavaznak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma hoz döntést a Fővárosi Közgyűlés a budai Várban szabálytalankodó taxisok szankcionálásáról, a tervezet szerint kitiltással járhatna a rossz magaviselet.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönt arról a javaslatról, ami alapján a jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a szabálytalankodó taxisok - mondta el V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester a közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján. A politikus közölte, a Várban évek óta problémát jelentenek a "hiénataxisok", akik tilosban parkolnak, és - elsősorban a külföldi turistákat - eltúlzott árakon szállítják.
Hirdetés
Hozzátette: egyeztetést hívott össze a taxiszervezetek képviselőivel, a Fővárosi Önkormányzattal, a BKK-val, és ennek nyomán kezdeményezték a parkolási rendelet módosítását, amelyről szerdán dönthet a közgyűlés. A módosítás nyomán a szabályokat megszegő taxisokat fél évre kitilthatják a Vár területéről. Az ellenőrzést a Budavári Önkormányzat közterület-felügyelete és parkolási társasága végezné a tervezet szerint. Forrás: MTI

Frissítés: a közgyűlés egyhangúan elfogadta a javaslatot, így a jövőben lehetősége lesz a városnak kitiltani a budai Várból a szabálytalankodó taxisokat a fent leírtaknak megfelelően.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?