Komolyabb külsővel jöhet a Mercedes GLA

A friss generációs GLA a nagyobb SUV modellek orrát kaphatja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egymás után érkeznek a friss modellek a Mercedes paletta alsóbb felére, az új A, B, CLA és GLB után még idén megérkezik a második generációs GLA is.

Nagy a nyüzsgés a Mercedes háza táján, az elmúlt másfél évben teljesen lecserélte kisebb modelljeit a stuttgarti gyártó, az utoljára maradt GLA is hamarosan bemutatkozik a nagyközönség előtt, a forgalmazása pedig még az év végén elindul. A GLA az A-osztály emelt, kissé terepjárósított változatának tekinthető, az első generáció 2013-ban jelent meg, ami nem csak a Mercedes, de az Infiniti palettán is megtalálható volt QX30 néven. Az érkező második generációt még alapos csomagolással rejtik el az avatatlan szemek elől, ám elképzelhető, hogy a nagyobb Mercedes SUV modellek orra itt is megjelenik, ami azt jelentené, hogy az eddiginél szögletesebb kinézettel érkezne a legkisebb emelt hasú modell.
Hirdetés
A pontos külsőt ugyan még homály fedi, de az biztos, hogy ez modell is a Mercedes MFA platformjára épül, így az A, B, és CLA típusokkal közös lesz az alap. Erőforrások terén nagy meglepetésre nem lehet számítani, vélhetően az A-osztály (és a többi platformtárs) motorjai jelennek meg itt is, vélhetően a Mercedes és a Renault által közösen fejlesztett 1,33 turbós benzines itt is megjelenik, illetve a Renault-féle 1.5 dCi dízelmotor is bekerülhet a GLA orrába. A kisebb blokkok mellett 2 literes megjelenésére is számítani lehet gázolajos és benzines (GLA 250) formában is, illetve összkerékhajtás is biztosan elérhető lesz a kis Mercedeshez. Szintén az A-osztályhoz hasonlóan nézhet majd ki az AMG kínálat, GLA 35 és GLA 45 néven jöhetnek a sportmodellek kétliteres turbós motorral szerelve, akár 400 lóerő feletti teljesítménnyel. Az új modell premierjére már nem kell sokat várni, ugyanis a szeptember 12-én kezdődő Frankfurti Autószalonon rántják le a leplet az új GLA-ról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?