Kompakt egyterűt az Auditól? Miért is ne!

Az Audi elkésett, de még kihozhatja a Mercedes-Benz B és a BMW 2-es ellenfelét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy pár, nem gyári grafika újból felverte az autós szaksajtót. Az Audi évekkel ezelőtt hírbe hozott egyterűje most talán megvalósulhatna.


Az egyterűek piaca bár csökken, attól még az esélylatolgatás mindig megy, hogy vajon az Audi mikor száll be. A Mercedes-Benz már a második generáció frissített kiadását gyártja B-osztályból, a BMW tavaly lépett piacra a 2-es Active Tourerrel, amiből már hétüléses Gran is van, de az Audi eddig nem állított ellenfelet a német prémium egyterűknek. Bár a három német prémiummárka korábban igyekezett miden egyes piaci rést lefedni, mára ez a trend változni látszik. A rétegmodellek sora helyett inkább a nagyobb darabszámban eladható sorozatokra koncentrálnak. Épp ezért egy egyterű modell erősen megkésett lenne, hiszen a kisbusz-bumm már lecsengett. A vásárlók szabadidő-autókat akarnak, van is jó pár ilyen mind a három márkánál. Mégis, ha már ott a remek MQB padlóváz a Volkswagen konszernnél, amit nagyon változatosan lehet alakítani, talán megérné kifejleszteni. Nemrég mutatkozott be az új Volkswagen Touran, azon nem is kéne sokat faragni, hogy Audi lehessen, szinte kínálkozik a lehetőség.
Hirdetés


Ezt ugyanígy érezte a malajziai virtuáltuner, Theophilus Chin is. Jogos lehetne a kérdés, hogy az meg ki a fene, de mégsem az. A magyar X-Tomi mellett az autós világsajtó rendezresen szemlézi az ő munkáit is, annak köszönhetően, hogy ha eljár a keze, akkor nagyon érdekes modelleket dob össze. Ilyen ez az Audi egyterű is. A gyár még mindig vizsgálja a megvalósulásának lehetőségét. A nem hivatalos grafikán egy átgyúrt Tourant láthatunk, aminek nem állnak rosszul az audis elemek, sőt a maga nemében egész csinos is. Gondolatkísérletnek erős, de valószínűleg ilyet élőben itthon nem láthatunk majd, a tervekben ugyanis Kína szerepel mint elsődleges piac.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?