Korábbi tulajdonosa miatt értékes Audi kerül árverésre

Kalapács alá kerül Diana hercegnő Audi 80 kabriója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Diana hercegnő élményautóját hamarosan bárki megveheti, fotógyűjtemény is jár hozzá, és még az ára sem horribilis. Az 1994-es Audi a fotók és a papírok alapján is nagyon jó állapotúnak tűnik.

A mai brit királyi család egyik leghíresebb tagja volt Diana hercegnő, így nagyon szerencsés személy lesz, aki megvásárolhatja Audi 80-as kabrióját. A kitűnő állapotban lévő autó március végén kerül kalapács alá az angol Classic Car Auctions aukciósháznál.
Hirdetés
Diana hercegnő az autózás terén sem követte a hagyományokat, a királyi család egyik tagját egy német autóban látni mindaddig példátlan volt. 1994-ben, az akkor még kevésbé prémiumnak számító Audi számára ez páratlan publicitást hozott, egyes piacokon a márka elmondása szerint duplájára növelték eladásaikat az autó médiaszereplésének köszönhetően. Dianát ugyanis rendszeresen fotózták újságírók és fotósok, olyan sokszor, hogy valószínűleg ez az Audi volt az 1994-es nyár legtöbbet fotózott autója. A hatalmas hírnevet pedig mindössze néhány hónap alatt érte el a jármű, mert Diana csak márciustól júliusig használta, ezalatt 6500 kilométert tett meg vele. Az autó eszmei értékét tovább fokozza, hogy fiait is utaztatta benne, így tehát valószínű, hogy az Egyesült Királyság jövőbeli királya gyermekként többször is ült ebben az autóban. A hercegnő után egy másik, viszonylag híres személyhez került az autó, Ian Campbell Dale politikai kommentátor és író vette meg, aki két évig birtokolta. A későbbi években többször is gazdát cserélt az Audi, jelenleg 35.400 kilométeren áll az órája, viszont az aukciósház szakemberei szerint még mindig kitűnő állapotban van. Diana elmondása szerint kedvelte az autót, és a későbbi tulajdonosok is vigyáztak rá. A kabriót egy 2,3 literes benzines öthengeres hajtja 130 lóerővel és egy automata váltóval. Vezetett szervizkönyv, eredeti kézikönyv és egy fotóválogatás is jár az autóhoz, ami Diana hercegnőről és Audijáról készült képeket tartalmaz. A 80-as kabriót 14-16 millió forintnak megfelelő összegért kínálják, ami talán nem is tűnik soknak az autó hírnevét és állapotát tekintve, persze az árverés során ennél magasabb áron is elkelhet majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?