Közös buszsáv-razziát tartott a BKK, a BRFK és a FÖRI

A buszsáv a buszoké - összehangolt ellenőrzés hívta fel erre a héten a figyelmet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A héten összefogott a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapesti Rendőrfőkapitányság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. Két nap alatt 54 büntetést osztottak ki a buszsávok ellenőrzése közben.

A buszsávokat szabálytalanul használók kiszűrésére rendszeresen tart célzott ellenőrzéseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság - írja a police.hu. A stratégiai partnerség keretében legutóbb e hét kedden és szerdán, 2021. július 27-én és 28-án hajtottak végre ilyen akciót. A két nap alatt a rendőrök 40 alkalommal tapasztalták a buszsávok jogosulatlan használatát, 37 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot és három szabálysértési feljelentést tettek.
Hirdetés
"Díjazták" az egyéb szabályszegéseket is: vezetés közben kézben tartott mobiltelefon miatt két, tilos jelzésen áthaladás miatt egy esetben szabtak ki bírságot. Az egyenruhásoknak ezen kívül intézkedniük kellett még bukósisak és gyerekülés hiánya, kerékpársáv jogosulatlan használata, szabálytalanul szállított rakomány, lejárt vezetői engedély és kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt is.
Hirdetés
Az együttműködő szervek nem titkolják, a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében a továbbiakban is terveznek hasonló ellenőrzéseket a fővárosban.​
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?