Közúti razzia az ECR konferencia miatt

Fokozott közúti ellenőrzést tart az NKH

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Épp hazánkban zajlik az Európai Közlekedési Ellenőrzési szolgálat nemzetközi konferenciája, ennek keretében pedig az NKH is fokozott ellenőrzést gyakorol.

[kepallobal=427823]Legfőképp a kamionosok számíthatnak az alapos kontrollra, a járművek mellett a papírokat és a pihenőidőket is mustrálják[/kepallobal]
A Nemzeti Közlekedési Hatóság a hazánkban zajló nemzetközi Euro-Contrôle-Route (Európai Útellenőrzés) konferencia keretében ma és holnap is közúti ellenőrzést tart Budapesten, illetve annak környékén.
Az akció során az NKH munkatársai a Rendőrség segítségével állítják meg a közlekedőket, akik a mobil műszaki vizsgálóállomás vizsgálataira (pl. fékhatás mérés, kormány holtjátékának mérése) mellett a közúti közlekedési szállítással összefüggő dokumentumok (pl. engedélyek, karbantartási napló, menet- és fuvarokmányok, stb.), a vezetési és pihenő időkre, valamint a veszélyes áru szállítására vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzésére számíthatnak.
Ahogyan azt mi az egyik helyszínen, ma délelőtt, az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán, a Nagykőrösi úton láttuk, az ellenőrzés során leginkább haszonjárműveket, kamionokat állítanak meg, hiszen azoknál tudják egyszerre a legtöbb kérdéses tételt ellenőrizni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?