Ladából háromkerekű choppert építeni? Az oroszok megcsinálták!

Videón a meglepő átépítés: egyedi, háromkerekű motort hajt a Lada négyhengeres erőforrása!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik kései Lada motorját és egyéb alkatrészeit felhasználva építették meg az orosz sufnituning koronázatlan királyai a legújabb csodagépüket, egy igencsak menő háromkerekűt.

Amikor a 14 kerekű Lada után azt hitted, hogy a Garage54 Youtube csatornája már nem tud meglepetést okozni, akkor kiderül, hogy még mindig van hova tovább gurulnia az oroszok gyógyszerének. Most épp egy háromkerekű motort építettek egy Lada alkatrészeit felhasználva.

Hogy miért? Csak úgy, szórakozásból.

A 80 lóerős motort és az egyéb Lada alkatrészeket, például az üléseket is bontásra szánt autókból mentették meg: tagadhatatlan, hogy a karburátoros erőforrásra ráférne egy alapos tisztítás és beállítás, merthogy hidegen aligha akad alapjárata. A Lada-motoros tricikli egyébként használhatónak, sőt, kimondottan menőnek tűnik, ám használni leginkább egyenesben lehet, vagy nagyobb szabad terepen. Az úthibákat és a terep adta kihívásokat ugyanis könnyedén nyeli el a futóműve, ám kanyarokban és szűk helyeken manőverezve problémás a 3,2 méteres hossza. Nagyobb dombokon az elakadás, illetve az oroszos, "jóvanazúgy" módszerrel felhegesztett kipufogó leszakadása sem kizárt, ám ettől még a maga módján rendben van a dolog, lényegében még egy érdekességgel bővült a Garage54 saját építésű flottája. A kalandokat a motorral az alábbi videóban tekintheted meg, szerintünk megéri rászánni pár percet.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?