Lánybúcsúk álomautója lehetne ez a Nissan furgon

A Nissan Townstar villanyváltozata tökéletesen megfelel egy guruló karaokebárnak

Szinte már kár, hogy csak egyetlen darabban, tanulmányként készült el a Nissan Townstar Karaok-e, mert ha másra nem, legalább arra jó lenne, hogy bulizó társaságoknak bérbe adják.

Szokatlan tanulmányautót rakott össze a Nissan az Egyesült Királyságban: a haszongépjárművekből eleve ritkán készül koncepcióautó, de ha mégis, az biztos nem ennyire szórakoztató. A nagy izgalomfaktorral nem vádolható Townstar furgont sikerült úgy feldobniuk, hogy az még azok kedvét is meghozza az énekléshez, akik máskor talán sosem fakadnának dalra. A karaokebárok hangulatát ültették négy kerékre, egyúttal azt is bebizonyították, hogy a Townstar egy végletekig variálható haszongépjármű.
Hirdetés
A Townstar elektromos változatát vették alapul, ebből kiindulva szellemesen Karaok-e lett a tanulmány neve. A villanyfurgon 45 kWh-s akkumulátorának nem a nagy hatótáv az erőssége, jó, ha 300 km-t ki lehet belőle sajtolni, de ha az mind énekléssel és bulizással telik, az talán kompenzálja az autó gyakori töltési igényét. Kívül élénk kék és rózsaszín festést kapott az autó egy hatalmas karaok-e felirattal, valamint a tetőre került egy színváltós, neon "on air" (adásban) táblácska, ami menet közben világít is. A leginkább extrém átalakítás természetesen az utastérben történt. A modell négyüléses változata szolgáltatta az alapot, a hátsó üléssort viszont teljesen hátratolták, így már limuzinokéval vetekszik a speciális Townstar helykínálata. Hátránya mondjuk, hogy így összesen csupán négy személy fér el, abból is a bulis részen csak kettő. Hátul hatalmas, hangulatvilágítással ellátott hangszórók, két oldalt egy-egy nagy, valamint középen egy még nagyobb (32 colos) képernyő fogadja az énekelni vágyókat. A fedélzeti program rengeteg zenét tárol a világ számos nyelvén, ezek közül lehet választani, csakúgy, mint egy karaokebárban. Elengedhetetlen persze a mikrofon, abból is jut egy-egy a két hátsó utasnak. Ha mindez nem lenne elég a jó hangulathoz, hatalmas világító panelt helyeztek a plafonra, ami a választott zene ritmusára pulzál és változtatja a színét. A Townstar Karaok-e sajnos csak egy darabban készült el, ezzel demonstrálják, mennyire sokoldalú a Nissan furgonja - ugyanakkor egy korlátozott darabszámban akár még sikeres is lehetne, a nagyvárosokban biztosan megtalálnák azt a vevői kört, aki egy-egy estére kibérelne egy ilyen autót.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?