Látványos baleset történt a legutóbbi Formula Tuck futamon

Lefejezett kamion Brazíliában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tragédiának tűnt, végül sértetlenül szállt ki mindkét pilóta a kamionjából. Elképesztő baleset Brazíliából, a Formula Truck sorozatból.

A kamionversenyzés más dimenzió, mint az autóversenyzés. Egy kis lökdösődés nyugodtan belefér a küzdelembe, hiszen az nem fáj senkinek. Múlt hétvégén Sao Paolóban tartották a brazil formula Truck sorozat fordulóját, amelyen egy igen különleges balesetet rögzítettek a kamrák. A Ford-dal versenyző Bruno Junqueira egy kanyarban elvesztette az irányítást autója felett, és blokkoló kerekekkel csúszott előre. Az irányíthatatlan jármű még a pályán beleütközött Paulo Salustiano Volvójába, majd arra hátulról ráugratott, letarolva ezzel a vezetőfülkét a vázról, majd azon áthajtva végül a gumifalban állt meg. Szerencsére a Volvo kamion fülkéjének bukókerete még ezt az extrém terhelést is gond nélkül kibírta, a pályabírók egyszerűen ki tudták nyitni a fülke ajtaját, ahonnan kissé remegő lábakkal, de sértetlenül mászott elő a pilóta. A „gázoló” is karcolás nélkül úszta meg az esetet. Ez történik, ha nem szólnak rá az emberre a rádión, hogy „Ugye tudod, hogy a mögötted jövő pilóta gyorsabb nálad. Értetted?”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?