Látványterven a következő Audi A8

Így nézhet ki az Audi A8 legújabb generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi Prologue megjelenésére alapozva virtuális látványtervet készítettek az Audi következő generációs zászlóshajójáról, az A8-ról.


Az ingolstadtiak jelenleg még meglehetősen hallgatnak az új csúcsmodelljükről, azt viszont már tudjuk, hogy ez lesz az első autó, amely az új, Marc Lichte által kifejlesztett formanyelvet fogja képviselni. Ő volt felelős a Prologue koncepcióért is, és az új A8, A6, majd A7 is ezen formavilágra fog épülni.
Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint az új A8-nak jövőre kellett volna érkezni, de úgy tűnik, hogy a megjelenés 2017 év végére tolódik. Ennek oka, hogy egy tökéletesen működő félig autonóm vezetési technológiát kívánnak megalkotni a következő A8-asba. A tervek szerint képes lesz arra, hogy 60 km/óra sebességig a vezető beavatkozása nélkül közlekedjen, ezen felül pedig parkolóhelyet is tud majd keresni és beállni is képes lesz oda.
Ulrich Hackenberg, az Audi fejlesztésekért felelős igazgatósági tagjának elmondása alapján a következő modell 200 kilogrammos tömegcsökkenéssel és elektromos turbófeltöltővel érkezhet. A 6,0 literes, W12-es duplaturbós motor érkezését már megerősítették a gyáriak. Ez ugyanaz az egység lesz, mint a Bentley Bentaygában, amely 608 lóerőre és 900 Nm nyomatékra képes. A plug-in hibridekről és a tisztán elektromos változatokról még szűkszavúan nyilatkoznak. Várhatóan lesz a kínálatban konnektoros verzió, arra azonban további éveket kell majd még várni a sorozat megjelenését követően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?