Ledobta tetejét a Lamborghini Huracán

Frankfurtban a Lamborghini Huracán Spyder is megmutatta magát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lamborghini a Frankfuri Autószalonon leplezte le a Huracán Spyderét. A 0-100-as futás 3,4 másodpercet vesz majd igénybe a vászontetőssel.


Első ránézésre hozza a kupé külső jegyeit, ez azonban nem mondható el a tetejéről, ami teljesen átalakult. A fémet ledobva egy frissen fejlesztett vászontetőt kapott, ami 17 másodperc alatt képes nyílni vagy záródni - akár 50 km/órás sebességnél is. Érdekesség, hogy a hátsó szélvédő nyitása vagy csukása független a tető állásától, így azt bármikor kezelhetjük a középkonzolon elhelyezett gombról. Szélfogóból az ülések mögé és mellé is jutott, a vászontető színét a vásárlók fekete, barna és vörös árnyalatok közül választhatják.
A nyitott tetős Huracán is a kupé V10-es 5,2 literes szívó benzinesét kapja, 610 lóerővel (8250-es fordulaton) és 560 Nm-es nyomatékkal (6500-as fordulaton). Csupán 3,4 másodpercre van szüksége a 0-100 km/órás futáshoz és 10,2 másodpercre a 0-200-as sprinthez, mielőtt elérné 324 km/órás csúcssebességét. Menetkész tömege 1542 kg, ami 43:57 arányban oszlik az első és a hátsó kerekek között.
Egy ilyen autónál ugyan utolsó szempont a fogyasztás, de 12,3 literes kombinált érték 100 kilométeren nem mondható rossznak, ami többek között a start/stop rendszernek is köszönhető. A megállásban könnyített kerámia féktárcsák segítik, a féknyergek pedig bármilyen színben kérhetők. Egyéb alapfelszereltségei között említhetők a LED fényszórók, a 20 colos Giano könnyűfém felnik és a 12,3 colos műszeregység is.
Hirdetés
A Lamborghini jövő tavaszra tervezi az első Huracán Spyderek szállítását, nettó vételára körülbelül 58 millió Ft lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?