Legkésőbb 2028-ban érkezik az elektromos Dacia Sandero

A Dacia Sandero következő generációjából már elektromos is készül majd

Denis Le Vot, a Dacia vezérigazgatója árulta el: a jelenlegi Sandero néhány év múlva érkező utódja már elektromos hajtással is elérhető lesz.

Jelenleg a Dacia egyetlen villanyautója az aprócska Spring, ám ez néhány éven belül megváltozik. A tisztán elektromos variáns vagy 2027-ben, vagy pedig 2028-ban érkezik majd a piacra Denis Le Vot ügyvezető igazgató szerint. Természetesen a Sandero még megtartja a belső égésű motorokat is, a következő generáció pedig egészen 2035-ig marad a piacon, amikor az EU szabályozás miatt kizárólag elektromos hajtással elérhető autók váltják majd le a teljes Dacia kínálatot.
Hirdetés
Le Vot azt is elárulta, hogy a következő Sandero egy "hatalmas autó" lesz. Az újdonság állítólag a jelenleg fejlesztés alatt álló Renault 5 és Renault 4 platformját használja majd, ráadásul sokat profitálhat a büdzsémárka az új Renault Twingo fejlesztéséből is. Arról még nem született döntés az ügyvezető igazgató elmondása szerint, hogy a miniautók szegmenséből kivonul-e majd a Dacia, amikor megjelenik a villany-Sandero. Denis Le Vot kifejtette: szerinte a lényeg, hogy áruljanak elérhető elektromos modellt, és ha a Sandero új generációja betölti majd ezt a szerepet, akkor közel sem biztos, hogy szükség lesz az aprócska Springre a kínálatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?