LEGO modell készült Doki DeLoreanjéből

A DMC DeLorean mindhárom Vissza a jövőbe filmbeli verziója megépíthető, még plutónium is jár hozzá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugyan igazából nem képes időutazásra a LEGO legújabb modellje, mégis visszarepít minket a '80-as évekbe.

Fiatalokat és idősebbeket egyaránt lázba hozhat a LEGO legújabb modellje. Az utóbbi időben rengeteg fiktív és valós autót megépített már a dán márka, most a Vissza a jövőbe trilógia mindannyiunk számára emlékezetes DMC DeLeoranjét hozzák el polcainkra, íróasztalainkra. A modellautó legérdekesebb tulajdonsága, hogy háromféle verzió is összerakható belőle - elvégre mindhárom filmben kissé eltérő volt Doki autója, a DeLorean.
Hirdetés
Ennek megfelelően például behajthatóak a kerekei, ha a "jövőben" (azaz nekünk már szintén a múltban - 2015-ben) játszódó jelenetek lebegő DeLoreanjét szeretnénk összekockázni. Hátul még a hulladékból energiát előállító egység is felfedezhető, ehhez még egy banánt és egy konzervdobozt is mellékel a LEGO. Az akkori jövőben látható másik ikonikus részlet, Marty légdeszkája is a csomag része, sőt, még egy világító fluxuskondenzátor is jár hozzá. Az ajtók sirályszárnyasak és ki is nyílnak, bent a műszerfalra ragaszthatók a dátumokat mutató matricák, és többféle rendszámtábla felszerelhető a kocsira. A DeLorean szélvédője egyébként egy vadonatúj LEGO-elem, mint ahogy Marty és Doki minifigurái is. További újdonság egy rövidke animált LEGO film, amiben a két karakter és az időgép kalandjait láthatjuk, ez megtekinthető a LEGO honlapján. Sajnos mechanikailag nem tud sokat a LEGO DeLorean, például a kerekek nem forognak a kormánykerékkel, de a 35 cm hosszú, 11 cm magas modellautó így is hűen követi a filmben látott legendás kocsit. "A filmben Doki majdnem 30 évet és teljes családi vagyonát arra áldozta, hogy megépítse az időgépet. Szerencsére nekünk sokkal kevesebb idő is elég ennek a LEGO modellnek az összerakására, és sokkal kevesebb pénz is - bár a kész változat nem fog tudni időben utazni!" - nyilatkozta az újdonságról Bob Gale, a Vissza a jövőbe filmek egyik írója és producere. Az anyagi részre vonatkozó kijelentését azonban kezeljük óvatosan, a kis LEGO DeLorean ára ugyanis több mint 60 ezer forint. Mondjuk jár hozzá plutónium is - vajon ezért kerül ennyibe?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?