A Lego ismét alkotott: bemutatkozik a Ferrari Daytona SP3

Újabb taggal bővül a Lego Technic Ultimate Car széria

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lego 2016-ban indította el az Ultimate Car szériát, ami azóta kétévente jelentkezik új modellekkel. A 2020-as Sián után itt a Ferrari Daytona SP3.

Tavaly ősszel mutatta be a Ferrari az Icona sorozatuk következő tagjaként a Daytonát, szűk félévvel később már bárki a kezébe veheti az olaszok 2 millió eurós üdvöskéjét. A Lego ezúttal a Siánnál is tovább ment - legalábbis darabszámban mindenképp. A Lamborghini esetén ugyanis 3696 elemmel számolhattak a vásárlók, a Daytona esetében viszont 3778 elemet kell a összeépíteni, ráadásul a Lego 9 új alkatrészt külön ehhez a készlethez fejlesztett; ilyenek a Ferrari logóval ellátott felnik és a vékony gumiabroncsok is.
Hirdetés
Bár a Lego minden bizonnyal kiállítási darabnak szánja a Daytonát, azért gondoltak az összeszerelési élményre is. A közösségi oldalakon megtalálható videók tanúsága szerint a kasztni alatt ugyanis működő szekvenciális váltókat, működő kormányművet és működő motormechanikát találunk: a motorborítás alatt a V12-es motor dugattyúi mozgás közben valóban életre kelnek. Emellett elöl és hátul is működő felfüggesztéseket találunk, illetve egy nyolcsebességes automata váltó is összeépíthető a készletben. Itt ugyan csalt egy kicsit a Lego, hiszen az eredeti Daytonában egy hétsebességes váltó dolgozik, de a kiállítási plaketten ezt ki is emeli a dán cég, így talán megbocsátható az apró füllentés.
Hirdetés
Az 1:8-as méretarányban készített modell 14 centiméter magas, 25 centiméter széles és 59 centiméter hosszú, továbbá közel 3 kilogrammot nyom, de ezen felül is találkozhatunk érdekes részletekkel az összeszerelés után is. A Daytona csomagtartója és pillangóajtói is nyithatóak, az eredeti autó mivolta révén a tető is egy mozdulattal eltávolítható, de a hátsó traktus is könnyedén felhajtható, így láthatóvá téve a 840 lóerős V12-es motor "legosított" változatát. A Lego és a Ferrari az új modell bemutatásának apropóján még egy limitált kiadású, mindössze 5000 példányszámban készülő könyvet is a piacra dob, melyben részletesen leírják a két cég múltját, de megszólal többek között a Lego csoport tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen is. A készlet június elsejétől érhető el a Lego Store-ból, ahogyan a most említett könyv is, viszonteladóknál pedig augusztus elseje után érdemes keresni a készletet. A Daytona SP3 magyarországi ára 150 ezer forint, míg a limitált kiadású könyvért 80 eurót (~35 ezer forintot) kérnek.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?