Lehet, hogy mégsem lenne akkora üzlet az új Mini roadster

Még mindig nem biztos, hogy a Mini gyártani fogja a Superleggerát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sima roadster megbukott, már nem is gyártják, csinos és olaszos utódja sorsa viszont még mindig kérdéses.


A tavalyi Concorso d’Eleganza Villa d’Este autó szépségversenyre készítette el a Mini a Superleggera Vision tanulmányt. Az olasz Carrozzeria Touring műhellyel közös munka a Comói-tó partján is megállta a helyét, és hogy kicsit had szóljak ki, nekem a gatyám leesett tőle, úgy tetszett. Nem úgy a korábbi generációban kínált Mini roadstertől és kupétól, amik azóta ki is kerültek a kínálatból, a vevőknek sem jöttek be. A négyüléses kabrió viszont igen, abból jön is az új generáció.
Hirdetés


Az igazi nagy durranás viszont egy teljes értékű, nyitott sportkocsi változat lenne, amit a Superleggera tanulmány alapján készítenének el. Szorítsunk érte, hogy létrejöhessen, ugyanis hiába tetszett mindenkinek, nem biztos, hogy megvalósulhat. A gyár szerint ugyanis nem biztos, hogy megérné kifejleszteni, mert az ára legalább 10 millió forint lenne, és ennyiért nem biztos, hogy versenyképes lehetne. A Mini márkának jót tenne egy ilyen modell, így ha a pénzügyesek is rábólintanak, lehet, hogy egy reális vesztesség mellett bevállalják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?