Lélektani határ alá esnek az üzemanyagárak

Pénteken újabb jelentős ármérséklés érkezik a benzinkutakra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szinte hihetetlen, hogy ezen a héten milyen mértékben apadnak az üzemanyagárak, szerda után pénteken is jelentős árcsökkenés következik.

Hétfőn azt mondtuk, érdemes várni szerdáig a tankolással, hiszen ma 9 forinttal csökkent a benzin, 7-tel a gázolaj ára. Most viszont azt mondjuk, még mindig érdemes várni a töltéssel, ugyanis a Holtankoljak.hu információi szerint pénteken hasonló áresés következik. A pünkösdi hosszú hétvége előtt pénteken a benzin árát további 9 forinttal mérsékli a MOL, míg a gázolajét 6 forinttal. A literenkénti átlagár így a 95-ös esetén 391, a gázolajnál 397 forintra apad. Marad persze az eges töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórás, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén akár a 2012-ben adódott 450 forint környéki csúcsszintet is elérhetik a literárak.
Hirdetés
Továbbra is fontosabb tehát a tankolás helyére, mint idejére figyelni, ugyanakkor a most következő árcsökkenéssel az is igaz, hogy egy 50 literes töltés esetén már érezhető összeget, benzint tankolva 450, gázolajat vételezve 350 forintot spórolhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?