Limitált szériát kap a Ford Ranger

2500 készül a Ford Ranger Black Editionből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sikermodell a Ford Ranger, így speciális kiadást is szánnak neki Európában. Jól felszerelt, de minden részletében fekete a Black Edition.


Kétségtelen, hogy korunk egyik legjobb tudású pickupja a Ford Ranger, amit statisztikái is tükröznek: idén 23 000 eladott példánnyal a legkeresettebb pickup Európában. A Ford mégis úgy döntött, hogy egy limitált szériával dobja fel az eladási számokat, a Frankfurti Autószalon pedig épp kapóra jött, hogy szélesebb körben is felfigyeljenek rá. Valószínűleg van valami fekete autó fétisünk nekünk Európaiaknak, ami eddig nem tűnt fel - legalább is nekem -, viszont az autógyártóknak igen. Legalábbis a jelek erre utalnak, ugyanis a Nissan után a Ford is Black Edition limitált szériát szán az öreg kontinens piacára. A sötétbe borított pickupokból mindössze 2500 darab készül majd. Alapjait a Limited felszereltségi szint adja, ám itt minden fekete a feliratokon és az első lökhárító középső betétjén kívül. Beszédes a fényezés Absolute Black elnevezése, de feketék lesznek a légbeömlők, a felnik, a hátsó merevítőrudak, a lökhárítók és a tetősínek is.
Hirdetés

Ma már persze nem csak célgépek, de státuszszimbólumok is a pickupok, így a legtöbb gyártó némi felár ellenében személyautós kiegészítőkkel is feldobja csúcs-terepjáróját. A Black Edition viszont alapként ad például SYNC 3 infotainment rendszert, műholdas navit, parkolóradarokat és tolatókamerát, kétzónás klímát és bőrüléseket, így elég egyértelmű a célközönség. Hajtáslánc tekintetében nem lesz változás, marad az erősebbik, 160 lovas 2,2 literes és a 3,2 literes öthengeres csúcsdízel, hatsebességes kézivel vagy automatával párosítva, motorváltozattól függően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?