Lopás miatt csúszik a Nissan crossoverének gyártása

A beszállítónál történt incidens miatt bukik közel egy évet a Kicks gyártásánál a Nissan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan az egyik crossoverét még közel egy évig a parkolópályán kényszerül tartani, mivel az egyik beszállítónál történt lopás miatt hiányoznak a gyártáshoz szükséges alkatrészek.

A Kicks valahol a Juke és a Qashqai között helyezkedik el a Nissan palettáján, viszont Európában nem értékesíti a japán márka a modellt. Más régiókban viszont a számok alapján kedvelik a vásárlók, hiszen csak a múlt évben közel 55 ezret értékesített belőle a Nissan az Egyesült Államokban.
Hirdetés
Ezért is érinti érzékenyen a gyártót a Mexikóban történt lopás, mely közvetve a japán márkát is érinti. Nemrég az egyik beszállítójuktól alkatrészeket tulajdonítottak el illetéktelenek, így a Nissan ugyancsak Mexikóban található gyárában nem tudják megkezdeni a gyártást, melynek kezdetét idén decemberre tervezték eredetileg. A források szerint ez már a második halasztás, ugyanis első körben a ráncfelvarrott Kicks nem ment át a kötelező törésteszten, ezzel másfél hónappal megcsúsztatva a projektet. A Nissan hivatalosan is megerősítette egy közleményben, hogy tényleg halasztanak 2024 júniusára, de azt természetesen nem részletezték, hogy miért, csupán annyit közöltek, hogy a saját hatáskörükön kívülálló okok miatt.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?