M1-es baleset: Beérkeztek az első kárigények a biztosítókhoz

A szombati tömegkatasztrófa károsultjainak bejelentéseit több biztosító is soron kívüli intézi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hétvégén, az M1-en bekövetkezett tömegszerencsétlenség után már megérkeztek a biztosítókhoz az első kárigények. Az egyik társaságnál egy cascora történő bejelentés nyomán a kárszemle is lezajlott, pár napon belül megtörténhet a totálkár kifizetése is.

Egy másik társasághoz ugyancsak érkezett casco szerződés alapján kárbejelentés. Ám a kárszemlézés még nem történhetett meg, mivel a személygépkocsikat a rendőrség egy lezárt telephelyen tárolja. Azonban ennél a társaságnál is gyorsított, soron kívüli eljárást ígérnek a károk rendezésében. A MABISZ a teendők ügyében felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, amely a további eljárás menetéről közleményben tájékoztatja a nyilvánosságot. A leggyorsabban azok számíthatnak teljes kárrendezésre, akik rendelkeznek casco szerződéssel. Ők ahhoz a biztosítóhoz fordulhatnak, amellyel a szerződést megkötötték. A baleset sérültjei, illetve a gépjárművek üzemben tartói a károsult jármű felelősség biztosítójánál, illetve a MABISZ-nál jelenthetik be igényeiket. A társaságok arra is felhívják a figyelmet, hogy a tömegkatasztrófa minden érintettjének érdemes átgondolnia, nem rendelkezik-e olyan egyéb – baleset vagy valamilyen kiegészítő – biztosítással, amely az adott esetben térít. Akik nem, azok is számíthatnak arra, hogy a hazai biztosítói közösség – saját, a tömeges kárrendezésre vonatkozó belső szabályozása keretében – az adott élethelyzetben lényegi segítséget nyújtó, jogcím nélküli előleget fizet. Ugyanakkor a MABISZ arra is felhívja a figyelmet, hogy a rendőrségi vizsgálat lezárultával, a felelősség tisztázása után részleges, vagy teljes előleg-visszafizetési kötelezettség is adódhat.
Hirdetés

Forrás: MABISZ
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?