Magyar győzelem a Forma-1-es overall-versenyen

Button magyar ruhában ül autóba a Brazíl nagydíjon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába nyert kétszer is a magyar, Kalmár István tervezte overall a McLaren, illetve a Hugo Boss szavazásán, csak Jenson Button fogja viselni a kalocsai motívumokkal díszített ruhát.

"Öltöztess fel a Fináléra" címmel indított dizájnversenyt a versenyruháik kapcsán kereken 30 éve együttműködő McLaren és a Hugo Boss, az idei Forma-1 nagydíjak szabadedzésein a házigazda-országok egy-egy dizájnere által készített, egyedi overallokba bújtak a McLaren istálló pilótái, azaz Jenson Button és Lewis Hamilton. Az évad végéhez közeledve aztán közönségszavazásra került sor, melyen fölényesen nyert a magyar, Kalmár Istán-féle, kalocsai motívumokkal díszített versenyruha, melyet mégsem hirdettek ki győztesként. A versenybíróknak ugyanis nem tetszett, hogy a magyaroknál, azaz nálunk rögtön nemzeti sport lett a szavazásból, és boldog, boldogtalan pörgette azonos számítógépről is a voksolást. A németek első körben sorsolásos eredményt hoztak, minő meglepetés, a német nyert.
Ahogyan azt írtuk, Kalmár István nem hagyta annyiban a dolgot és elérte, hogy ismételt szavazásra kerüljön sor. A németek végül beadták derekukat, a korábbinál szigorúbb ismétlést tiltó részletekkel, de megismételték a szavazást, egy kemény feltétellel. A kisorsolt hazai overallhoz annyira ragaszkodtak, hogy kikötöttek, hogy "amennyiben esetleg nem a német ruha nyer" az ismételt szavazáson, Hamilton akkor is az ő mezükben ül autóba, s immár csakis Button ruhája volt tárgya a virtuális versengésnek.
Hirdetés
Az eredményhirdetés most sem volt azonnali, a csütörtök éjfélig tartó verseny zárása csak tegnap délután került fel az internetre, Kalmár István formaterve immár másodjára is fölényesen nyert, mintegy 120 ezer voksával két nagyságrenddel áll a második helyen végzett előtt. November 27-én tehát Button a magyar, míg Hamilton a német ruhában fejezheti be az idei évadot.
Mivel a magyar nagydíj edzésén Hamilton által hordott ruha így már most felszabadult, arra rögtön jótékonysági árverést szervezett a Hugo Boss hazai forgalmazója, a Roland Divatház, a befolyó összeget a gyermekek gyógyításában segítő Trautsch András Olivér Alapítványnak ajánlják fel a szervezők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 08:58
    Permalink

    Ennek a hazudozásnak az lehet az oka, hogy ez egész egy ingyen reklám annak az országnak, amelyik nyer és ők ezt nem Magyarországnak szánták.
    Gondoljunk csak bele: a Világ másik felén kalocsai mintás ruhában mutatkoznak az ő versenyzőik és megkérdezik tőlük, hogy miféle virágok azok a ruháikon! Ekkor el kellene nekik mondaniuk, hogy van egy kb. 15 milliós nép Európa közepén, amelyiknek ez egy, a népművészetükből kölcsönzött darab és ráadásul sok-sok ilyenjük van. Értik? A nép művészetének egy része!
    Talán még az emberek érdeklődését is fölkeltenék Magyarország iránt. Nemcsak az ott élőkét, hanem mindazokét, akik a közvetítést látják. A magyarok iránt, akiknek nem tudnak soha megbocsátani azért, mert évszázadokon keresztül mi tartottuk életben Európát, ill. annak népeit, különben már rég éhen haltak volna nélkülünk! Hát ezt már csak nem lehet hagyni. Még a végén valamire büszkék leszünk…

Vélemény, hozzászólás?