Már van emissziómentes Aston Martin

Aston Martin V8 Vantage GTE a londoni Red Bull Ládaderbire

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most mondja valaki, hogy az angolok merevek és vaskalaposak. Az Aston Martin szappantartóban gurítja le egyik vezető mérnökét Londonban.


Ugyan hivatalosan 2019-ig kell várnunk az első tisztán elektromos Aston Martin érkezésére, név szerint a RapidE-re, a brit prémium sportautógyárnak, már most van emissziómentes jármű a tarsolyában. Egy kisebb méretű kabrióról van szó, egészen pontosan egy Aston Martin V8 Vantage GTE-ről. No, nem arról a V8-as versenyautóról, ami nemrég megnyerte a Le Mans-i 24 órást kategóriájában, hanem egy lábbal hajtós szappantartóról, ami nemsokára a londoni Alexandra téren száguld majd a szénabálák között. Kamu kipufogóvég és tanksapka is jutott a műanyag kasznira, a virsli vastagságú gumikon büszkén feszít a Dunlop felirat.
Hirdetés

Hazánkban sem ismeretlen a Red Bull Ládaderbi, vagy ahogy hivatalosan nevezik Red Bull Soapbox Race, hiszen korábban nálunk is gördültek le a házilag tákolt járművek a Citadellától. Most erre nevezett be az Aston Martin, az osztrák energiaital partnere, méghozzá Alex Summers-szel, a prototípusok vezető mérnökével a volán mögött. Fontos szempont még a különleges versenyen, hogy ki csinál nagyobb showt. Utóbbiról Darren Turner és Jonny Adam, hosszútávú versenyzők fognak gondoskodni a viccesen "24 Seconds of Le Ally Pally"-nak nevezett rendezvényen. Hogy milyet szól élőben az igazi Aston Martin V8 Vantage GTE? Azt remélhetőleg hamarosan mi is bemutathatjuk, hiszen a hétvégét a Nürburgringi 6 órás futamon töltjük majd a FIA WEC világbajnoksággal.
UPDATE: Már meg is nézhetitek, milyet ment Alex Summers az összement Aston Martinnal, nem volt egyszerű dolga.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?