Massát megfenyegették

Vettel válthatja Massát a Ferrariban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rosszul áll a szénája Felipe Massának a Ferrarinál, ahol nyíltan megmondták neki, még egy ilyen szezon, és szedheti a sátorfáját.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali ismételten kiállt versenyzője, Felipe Massa mellett, de ugyanakkor azt is világossá tette, hogy a brazil nem engedhet meg magának még egy olyan szezont, mint amilyen a tavalyi volt.
„Biztos vagyok benne, hogy az idén egy nagyszerű Massát láthatunk. Ő is tisztában van vele, hogy nem engedhet meg még egy ilyen szezont” – nyilatkozta Domenicali az olaszt La Repubblica lapnak.
Massa 2010-ben futamgyőzelem nélkül 144 pontot gyűjtve a világbajnokság hatodik helyén végzett, míg csapattársa, Fernando Alonso öt győzelemmel és 252 ponttal második lett a vb-n. Bár azon lehet vitatkozni, hogy a Német Nagydíjon melyikük volt – legalábbis az erkölcsi – győztes.
Massa 2008-ban az utolsó futamig versenyben volt a világbajnoki címért, 2009-es balesete utána azonban ki kellett hagynia fél évet, ami után régi formája nem tért vissza. A Ferrari ugyan maximálisan mögé állt a felépülése alatt, de az olasz istálló nem jótékonysági intézmény, ha valaki nem teljesít megfelelően, azonnal kiteszik a csapatból.
Massának 2012 végéig szerződése van a Ferrarival, de már többször felreppent a hír, hogy az idei év végén elválnak útjaik. Korábban Robert Kubicát hozták összefüggésbe a Ferrarival és többen biztosak benne, hogy a lengyel versenyzőnek már van velük valamilyen előszerződése. Újabban azonban a 2010-es világbajnok Sebastian Vettel tűnik befutónak a Ferrarinál 2013-tól. Vagy akár már jövőre.
Bárki is legyen a pályázó, tény, hogy Massának nagyon ki kell vágnia a rezet az idén. Ha pedig Alonsóval szemben akar bizonyítani a csapatban, akkor nagyon agresszívan kell versenyeznie.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?