Maszk mögé bújt álrendőrök vadásznak az autósokra több országban

Mutatjuk, miként leplezheted le könnyedén az álrendőröket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A maszk mögött bárki lehet - egy rendőri(nek tűnő) igazoltatásnál is -, ezért aztán nem árt az óvatosság!

Tegnap éjjel néztem meg a Becsületesnepper aktuális videóját, mely szerint álrendőrök fosztogatnak Németországban. A hír sajnos igaz, ahogyan az a videóban elhangzott, magukat rendőrnek kiadó gengszterek csalják tőrbe a trélereseket. Az autókat átkutatva ellenőrzést színlelnek, majd kirabolják az autószállítókat, akik kifelé jó eséllyel tetemes pénzösszeggel utaznak, a vázolt esetben 30 ezer eurót, azaz több mint 10 millió forintot raboltak el egy sofőrtől.
Hirdetés
Ahogyan az a videóban is elhangzik, minden esetben érdemes gyanakvónak lenni, autópályás utazás során is zárjuk magunkra az autó ajtajait, abból rendőri igazoltatás esetén csak akkor szálljunk ki, csak akkor adjuk át iratainkat, ha meggyőződtünk a rendőrök valódiságától. Résnyire lehúzott ablak mellett kérhetjük a rendőr azonosító adatait, majd hívjuk fel az adott ország rendőrségét. Fontos, hogy ezt saját magunk tegyük, saját telefonról; hazánkban a 107, Ausztriában a 133, Németországban a 110 gyorshívó vezet hozzájuk. Ahogyan videójában a Becsületesnepper elmondta, az álrendőr vélhetően meg fog hátrálni, ha azonosítani kívánjuk, ezt pedig megerősíti a Totalcar mai beszámolója is: egy olvasójukat ma reggel mentette meg a Becsületesnepper videója. Nem sokkal éjfél után Csehországban, Brno felé tartva intette ki egy civil autó. Mint írja: "A fickó maszkban jött az ablakhoz és a szemembe világított a lámpájával. Mondom neki, hadd nézzem meg jobban, mert nem hiszem, hogy valódi rendőr és éppen vonalban vagyok a rendőrséggel. Iszkolt is el!" Ugyanakkor az olvasó arról is beszámolt, hogy hiába volt résen, az álellenőrzés alatt észre sem vette, hogy furgonjának utasoldali tolóajtaját kinyitották. Ezért is ajánlott az ajtók indulás utáni bezárása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?