Megbüntették a Red Bullt

Engedély nélkül csapattak a sípályán, büntetést kaptak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

30 ezer eurós, azaz kb. 9,4 millió forintos büntetést szabtak ki a Red Bullra a múlt heti sípályás bulijuk miatt.


A múlt héten számoltunk be arról, hogy Max Verstappen egy osztrák síterepen tartott egy bemutatót a Red Bull 2011-es Forma-1-es autójával. Mint kiderült, a Red Bull ugyan megkérte az engedélyt, a papírmunkát viszont már nem végezték el. Mivel Ausztriában az épített utakon kívüli autózás csak külön engedélyeztetés után lehetséges, emiatt 30 ezer eurós, azaz kb 9,4 milliós büntetést szabtak ki az F1-es istállóra.
Hirdetés

Az összeg bizonyára nem fog különösebb megterhelést okozni a csapatnak, főként, ha azt nézzük, hogy ennek világszinten mekkora hír- és reklámértéke van. Ekkora költségvetésből bizonyára egyik kampányuknak sem lett volna ekkorra visszhangja. A jelen lévő 3500 néző minden bizonnyal örök élménnyel gazdagodott, akárcsak az autót vezető Max Verstappen is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:03
    Permalink

    Szerintem 30 ezer Euro sok pénz. Akkor is, ha a Red Bull könnyen ki tudja fizetni. Vagy akkor szabad büntetni vastagon? Talán nem fizettek bérleti díjat a pályáért? Veszélyeztettek síelőket? Nem hiszem. Ezek szerint ha bármelyikőnk Ausztriában lehajt az útról számíthat 30 ezer Eurós bírságra?

  • 2017.10.28. at 09:03
    Permalink

    Esőfüggönyt viszonylag gyakran láthatunk egy F1-es autó nyomában a versenyeken, de most láthattunk “hófüggönyt” is:) Tökösek voltak a Red Bullosok, hogy be merték vállalni. Kaptak egy kis dádát érte, de nekik még így is bőven megérte:)

Vélemény, hozzászólás?