Megérdemelt elismerés

Folyamatosan csúcson az MX-5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mazda roadster nagyszerűségét újabb díjjal ismerte el az angliai JD Power a 2010-es vevőelégedettségi felmérésében: a modellt a Legjobb Sportautónak választották.


Több mint 17 ezer autótulajdonos értékelte ikonikus, kétüléses sportautóját megjelenés, külső-belső minőség, műszaki megbízhatóság, teljesítmény, üzemeltetési költségek és kereskedői szolgáltatások kategóriákban a legmagasabb pontszámmal az Egyesült Királyság területén. A felmérésben a Mazda MX-5 dicséretre méltó 82,3 százalékos elégedettségi indexet ért el, olyan autókat megelőzve, mint a Mercedes-Benz SLK, az Audi TT, vagy a VW Eos – így szerezve meg az első helyet!
Az MX-5 már nem először nyeri el a legjobb helyezést a különböző országok JD Power felméréseinek történetében. A tulajdonosok immárom két évtiede dicsérik autójuk gazdaságosságát, tartósságát, élvezetes vezethetőségét. A Mazda roadstert gyártásának kezdete óta 160 autós szakértői díjjal jutalmazták, világszerte 870 ezer darab talált gazdára, és igazi kultikus járművé vált, több százezer rajongóval, minden kontinensen. A keménytetős Roadster Coupe változat 2006-os bevezetése óta a modell népszerűbb, mint valaha: az Egyesült Királyságban tavaly 22 százalékos részesedést ért el a nem prémium sportautó szegmensben, Európában pedig 12 százalékos piaci részt mondhatott magáénak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?