Megérkezett a benzinmotoros Fiat 600

A tisztán elektromos kivitel után lágy hibrid rendszerrel is megjelent a Fiat 600

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat úgy tűnik azokra is gondol, akik egyelőre nem szeretnének villanyautót vásárolni, ezért az elektromos változat mellé megérkezett a hibrid kivitel is.

Küllemében semmiben sem különbözik a tisztán villanyhajtással működő testvéréhez képest a Fiat 600 hibrid kivitele, maradt a 4,17 méteres karosszéria. Jelentős változást csupán a motortérben eszközölt a márka: a 154 lóerős villanymotort egy háromhengeres, 1,2 literes, 99 lóerős benzinmotorra cserélték, ezt pedig egy 28 lóerős villanymotorral támogatták meg, így a rendszerteljesítmény 127 lóerő. A hajtáslánc 30 km/óráig kizárólag az elektromos motort használja, és csak utána kapcsolódik be a belsőégésű erőforrás. A parányi motor 11 másodperc alatt képes álló helyzetből százra gyorsítani. A márka elmondása szerint azokra az európai piacokra szánják a 600 hibridet, ahol a villanyosítás még a kezdeti fázisában jár.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?