Megérkezett a legek SUV-ja

Hivatalosan is bemutatkozott a Bentley Bentayga

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bentley számos kémfotó és információ-csepegtetések után végre hivatalosan is lerántotta a leplet luxus SUV-járól, a Bentaygáról.


Kissé nagyképűen hangzik, hogy a Bentley a SUV-ok legerősebb, leggyorsabb, luxus szempontjából a legjobb és legexkluzívabb modelljeként harangozta be a Bentaygát, de igazuk van! Ez az autó valóban különcnek számít a piacon. A külső megjelenése minden bizonnyal elég megosztó lesz, a benne rejlő technológia és a belső tér megjelenése viszont figyelemre és irigylésre méltó.
Hirdetés


A korábbi EXP 9 F koncepcióra épülő SUV leginkább egy nagy, megemelt hasmagasságú kombira hasonlít. A LED-es fényszórók mellett B-alakú kopoltyúkat rejt az első sárvédő. Az alumínium tetősín mellett a karosszéria is javarészt alumíniumból készült, amely 236 kg-os tömegcsökkenést eredményezett a hagyományos acélszerkezethez képest. A kerekek méreteit illetően 20-22" között választhatunk.

A belső Bentley-re jellemző, prémium megjelenésű és minőségű anyagok várják az utasokat. Az első ülések 22 irányban állíthatók, a fűtés és szellőztetés mellett pedig masszázs funkciót is kaptak. Hátul, amennyiben négyszemélyes változattal van dolgunk, ugyanezen extrák jellemzők az ülésekre, melyekhez még lábtartókat is kapunk. Az üléseket elválasztó középkonzolban pohártartó, USB port és további tárolórekeszek találhatók. A hátul ülők szórakozásáról 10 colos 4G-s tablet és WiFi hálózat gondoskodik. Amennyiben szeretjük a zenét, úgy az 1950 Watt összteljesítményű Naim prémium hangszeren keresztül hallgathatjuk kedvenceinket.

Amikor azt állította a Bentley, hogy a Bentayga a legerősebb SUV, igazuk volt. 6.0 literes W12-es duplaturbós benzines gondoskodik a megfelelő számú lóerőről, amelyből 608 található a motorháztető alatt. Nyomatéka is brutális, 900 Nm áll rendelkezésre. Nyolcsebességes automatával és összekerékhajtással kereken 4 másodperc szükséges a 0-100 km/órás sprinthez, végsebessége 301 km/h. A lenyűgöző teljesítmény és menetdinamika ellenére nem vészesen torkos a Bentayga, a gyári adatok szerint vegyes használatban 12,8 literrel beéri 100 km-en.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 13:28
  Permalink

  Ez a Bentley szerintem is csúny, de hidd el, hogy műszaki tartalmában van olyan, mintha egy szerinted hozzáértő gyártotta volna.
  Ha mindenki csak azt csinálta volna, amihez szerinted ért, akkor a mai márkák, akik szerinted értenek ahhoz, amit csinálnak, pár kivételtől eltekintve nem is léteznének.

  Amíg ezt az autót nem látad csak képen, addig értelmetlen kifinomultságot, minőséget stb. hiányolnod.
  Egy havi fizudban fogadok veled így látatlanban, hogy egyik általad kifogásolt jellemzővel sincs gondja az autónak.

 • 2017.10.28. at 13:28
  Permalink

  Tudom, hogy nem ugyanaz a tulajdonos. Csak arra céloztam, hogy mindeni foglalkozzon azzal amihez ért. Szerintem ótvar lett a ez a Bentley, és egyszerűen nem illik az eddigiekhez. Messziről látszik, hogy csak azért fogtak egy SUV gyártásába, hogy kiszakítsanak a piaci részesedéből, nem pedig egy jó autót akartak összehozni, ami hozza az eddigi minőséget, átgondoltságot és kifinomultságot.

 • 2017.10.28. at 13:28
  Permalink

  Én nem tudom miért foglalkoznak olyasmivel, amihez nem értenek. A SUV-ok gyártását hagyják meg a Land Rovernek, eddig is jó luxusautókat csináltak, ne is térjenek le róla, Szerintem ez valami alpárni lett, csak belerondít a Bentley eddigi palettájának becsületébe.

 • 2017.10.28. at 13:28
  Permalink

  A dubaji sejkek már dörzsölik a tenyerüket…Abszolút nem bazári, a britek értik a dolgukat ilyen téren. A képek vajon azt sugallják, hogy terepen is megállná a helyét a járgány?

 • 2017.10.28. at 13:28
  Permalink

  Lehet, hogy velem van a baj, vagy csak nem értem gazdagék stílusát, de nekem nem tetszik se kívül, se belül… túl sok a króm, nagyon csicsás, inkább bazári, mintsem elegáns, bár a vásárlóknak nyilván ez kell, lehessen virítani a zsetonnal. 🙂

Vélemény, hozzászólás?