Megérkezett Laura, a Skoda digitális asszisztense

Debütált a Skoda 6 nyelven beszélő digitális asszisztense

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre csak 2 modellben érhető el a Skoda új hangvezérléssel működő digitális asszisztense.

Bár Laura egyelőre csak a csúcskategóriás Amundsen infotainment részeként, az új Kamiq és a kompakt Scala modellekben érhető el, de természetesen idővel a márka többi modelljéből sem kell majd nélkülöznünk.
Hirdetés

Ezzel az újítással a cseh gyártó elérte, hogy két új modelljét digitális asszisztenssel lehessen vezérelni, ráadásul gombnyomás nélkül, hangvezérléssel kiadható minden parancs. Laura további előnye egyébként, hogy nem kell betanulni hozzá külön parancsokat, mert megérti a mindennapok során használt beszédet is.
Az online alapokon működő hangvezérlő rendszer angolul, németül, franciául, spanyolul, olaszul és természetesen csehül ért, ráadásul a különböző dialektusokat is felismeri. Az állandó online jelenlétről pedig az eSim-kártya gondoskodik.
Egyébként Laura funkcionalitására sem lehet panasz, egész sokrétű: nemcsak elnavigál a vágyott helyre, de megkeresi a kedvenc dalodat, irányíthatod vele a légkondit, és még sms-t is lehet diktálni neki.
A Skoda amúgy azt ígéri, hogy Laurát folyamatosan fejleszteni és tesztelni fogják, így a jármű funkcióinak ellenőrzésére is képes lesz, és idővel még mobil platformokon, valamint applikációkon keresztül is elérhetővé válik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?