Megfizethető villanyautókon dolgozik a Honda és General Motors

A japán-amerikai koprodukció néhány éven belül ígéri a jó árú elektromos autókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elektromos autók tömeges elterjedésének a magasabb ár is gátat szab, de vajon ki lesz az első, aki leküzdi ezt az akadályt, és elhozza “mindenki villanyautóját”?

Az autózás hajnalán még csak a leggazdagabb réteg engedhette meg magának a négykerekű birtoklását, majd jött a Ford, és megkeverte a lapokat. Az amerikai gyártó az óriási darabszám-alacsony autókénti profit együttállásában látta meg a lehetőséget, amely elképzelés a T-modell alakjában öltött testet. A 20. században tömegek számára lett elérhető az autó, ám a villanyautózás eleinte inkább kiváltságnak számított, a tömegmodellek kora 2020 és 2030 közé tehető.
Hirdetés
A Honda és a General Motors együttműködése Észak- és Dél-Amerikát, illetve Kínát érinti, legalábbis a jelen állás szerint. A két gyártó együtt fejleszti a platformot, ami a General Motor Ultium nevű akkumulátorát fogja hordozni. Az első típus bemutatását 2027-re tervezik, de nyilvánvaló, hogy ugyanarra az alapra számos autót is felépítenek. A közös projekt egyik sarokköve, hogy olcsó autó készüljön, a cél a több milliós darabszám. Az autó(k) ára már nagyjából sejthető, mindenképp 30 ezer dollár, azaz 10 millió forint alatti vételárral terveznek. Az Egyesült Államokban ez tényleg kedvezőnek számít, főleg az elektromos autók piacán. Európai terjeszkedésről nincs hír, de a Honda elektromos kínálatának bővítése nem lenne rossz ötlet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?