Megint túrakupét gyárthat a Jaguar

Az F-Type sportkupé mellett négyüléses túrakupét is bevezethet a Jaguar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az XK leköszönése óta csak a kisebb F-Type sportautója van a Jaguarnak, ám a következő generáció mellé egy nagyobb túrakupé is készülhet.


Az eladható SUV-kra kell most koncentrálnia a Jaguarnak, na meg persze az elektromos hajtásra. Az I-Pace már szériaérett, hamarosan be is mutatkozik, ám a profitot hozó modellek mellett nem felejtik el, honnan is jöttek. A luxusszedánok mellett izgalmas sportkupékat adtak a világnak, és úgy néz ki, hamarosan a jelenlegi paletta is bővülhet egy újabb példánnyal.
Hirdetés

Itt van persze az F-Type többféle motorral, akár négyhengeresként és V8-as kompresszoros motorral is elérhető, ám csak kétszemélyes. A Jaguar kínálatában viszont mindig nagyobbak voltak az igazi kupék, az XK 2014-es leköszönése óta pedig nincs nagykupé a kínálatban. A vezető dizájner, Ian Callum véleménye szerint belátható időn belül megjelenhet egy 2+2 üléses túrakupé is a márka kínálatában. Ez viszont a jelenlegi F-Type kifutásáig nem valószínű, hogy megtörténik, mivel a hírek szerint az új F-Type padlólemezére épülhetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?