Meglepő fordulat: mégsem lőnek ki az üzemanyagárak!

Elemzők óriási drágulást jósoltak, ám a hét közepén ez biztosan elmarad

Egyre inkább elmérgesedni látszik a helyzet a Közel-Keleten, a szakértők pedig a hétvégi események után egyöntetűen jelentős drágulást jósoltak. Ám ez egyelőre elmarad, helyette csak egy hajszálnyival emelkedik az egyik üzemanyag ára.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel Irán támadást indított Izrael ellen, ennek hatására pedig az olajárak meredeken emelkedni kezdtek. A konfliktus egyelőre nem eszkalálódott tovább, így némiképp megnyugodott az árfolyam, egy esetleges válaszcsapás viszont masszívan éreztetni fogja a hatását, hiszen az utóbbi években Irán jelentősen megnövelte a szerepét az olajpiacon. A magyar kutakon tovább rontja a helyzetet a forint árfolyama is, hiszen egyetlen hét alatt 3 százalékot gyengült az amerikai dollárhoz képest. A fenti fejlemények tükrében a Holtankoljak.hu azt sem tartotta kizártnak, hogy masszív áremelés jön a héten, ám ez szerdán biztosan elmarad. A gázolaj literenkénti értéke nem változik, míg a benzin csupán 2 forinttal drágul. Így a szakportál szerint a hét közepétől előbbi átlagára 653, míg utóbbié 643 forint környékén alakulhat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?