Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani

HM: nagyobb honvédségi járműforgalom várható az ország több területén

Katonai csapatmozgások miatt nagyobb honvédségi járműforgalomra kell számítani a napokban az ország több területén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

E héten több alkalommal hétfőtől szerdáig az esti és éjszakai órákban katonai menetoszlopok haladnak a Hajdúhadház - 4-es főút - 354-es út - M35-ös - M3-as - M31-es - M0-s - M1-es - 8119-es út - Tata útvonalon - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.
Hirdetés
A járműoszlopok az M3-as autópálya oszlári Tisza-hídján, valamint az M0-s autóút soroksári Duna-hídján és hárosi Duna-hídján a teljes forgalom kizárása mellett mennek át - tették hozzá. A tájékoztatás szerint szerdán napközben és kora este is nagyobb katonai járműforgalom várható az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred technikai eszközeinek manővere miatt a Hajdúhadház - M3-as - M0-s - M1-es - M19-es - Győr útvonalon.
Hirdetés
A Magyar Honvédség arra kérte a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.
Hirdetés

Fontos tudni, hogy mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. A menetoszlop járművei közé hajtani tehát ne próbáljon senki sem!


Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?