Megnyerhetők az újra menő Kispolskik

Üzemben a három nyeremény-Kispolski

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha számunkra inkább a Polskik vásárlása volt érdekes, a három felmatricázott példány mostanában kezdi magát belopni a fiatalok szívébe. Ősszel mindet kisorsoljuk!


Érdekes projektként indult a Zöld Pardon Polski-vásárlása, nem ismételjük magunkat, hiszen olvasóink már nyomon követhették miként nézelődtünk, majd vásároltunk előbb egy, másodjára pedig rögtön két példányt.
Az alapos kutatással megelőzött vásárlások eredményeként szerencsére egyik Polski sem kívánt igazi javítást, látványban persze komoly mértékben ki lettek pofozva, jópofa matricáikkal látványosan hirdetik a Zöld Pardont, illetve az ott megvalósított öt hónapos „Lengyel-Magyar Kultúrstaféta” programsorozatot. A legtöbb kelet-európai ember számára kellemes emlékként, a bő 20 évvel ezelőtti KGST-blokk legmenőbb női autójaként ismert 126-os sokakban ébreszt mosolyt. A Lengyel-Magyar Kultúrstaféta rendezvénysorozat megnyitásán Roman Kowalski, Lengyelország budapesti nagykövete is néhány ifjúkori emlékének felidézésével ült az egyik példány volánja mögé, hogy azt tekergetve idézze vissza a bő két évtizeddel korábbi időket.

Kowalski elmesélte, hogy a mindenki által ismert narancssárga színű Kispolski volt az első autója, amit érettségi ajándékként kapott és egyetemista korában bizony volt olyan, hogy tíznél többen is ültek a parányi autóban. Hasonló élményei sokunknak vannak, szerte a vasfüggöny keleti oldalán, éppen ezért tűnik jó választásnak a Kispolski a rendezvény jelképének szerepében. Hiszen a „Lengyel-Magyar Kultúrstaféta” elsősorban az egymást váltó magyar és lengyel EU elnökség kapcsán a kulturális párbeszéd elősegítését célozza meg, és tudjuk, könnyebb elkezdeni egy beszélgetést, ha van egy közös ismerősünk - ez esetben épp a Polski Fiat 126.
Számunkra persze nem csak ezért érdekesek a Polskik, egyrészt, miként már írtuk, ma az autózás legolcsóbb lehetőségét jelentik, a megvásárolt három példány pedig három szerencsésnek valóban ingyen lesz, ugyanis a Zöld Pardon által csak kora őszig használt járgányokat az Autónavigátor.hu olvasói között fogjuk majd kisorsolni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?