Megnyílhat a buszsáv a villanyautók előtt

Egyre vonzóbb alternatíva lehet a villanyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyértelmű célja a kormánynak, hogy mind több villanyautó legyen hazánkban is. Ezért aztán újabb ösztönzők is várhatók.

Még mindig nem tudni egészen pontosan, hogy milyen kedvezményeket kapnak majd a már akár zöld rendszámmal is felszerelhető villanyautók, ám hamarosan állítólag már tényleg megtudhatjuk, hogy mi mindent hoz az elterjedésüket szorgalmazni szándékozó Jedlik Ányos Terv. Rebesgetések szokás szerint vannak.
Miként azt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt hétvégi, a témában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, "a kormány szeretné elérni, hogy minél több embernek reális alternatíva legyen az elektromos autók használata Magyarországon, és azt is, hogy az autóipar elmozduljon az elektromos autók irányába is."
De van ennél kézzelfoghatóbb is: nemzetközi konferenciát szervez a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektromobilitás jövőjéről, az állami szerepvállalás lehetőségeiről november 20-án, másnap, november 21-én szombaton az e-közlekedés jegyében családi napra várják az érdeklődőket a Millenárisba – jelentette be Varga Mihály. Mint fogalmazott: ha hazánk élére áll a közúti közlekedés elektromos megújulásának, azzal Magyarország komoly versenyelőnyre tehet szert.
Hirdetés
A miniszter is megemlékezett arról, hogy elindult a zöld rendszámtáblák rendszere, elmondása szerint már csaknem száz ilyen autó fut az utakon és további 50 rendszám előkészítése van folyamatban. Bejelentette: a jövőben a buszsávok használatával és az elektromos autók vásárlásához társuló kedvezményekkel (visszatérítés, adókedvezmény) is ösztönözni kívánják ennek a környezetbarát közlekedési módnak a terjedését. Várjuk a részleteket!
Ami viszont biztos, a pénteki, a BMW, a Nissan, a Renault és a Tesla képviselőivel közösen tartott szakmai konferencia mellett családi napot is szervez a gazdasági tárca. Budapesten, a Millenárison november 21-én reggel 10 órától ingyenes programok keretében találkozhatnak az érdeklődők a legmodernebb elektromos járművekkel, közöttük az ígéretek szerint egy-két kuriózummal is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 11:05
  Permalink

  Tök vicces nézni, ahogy csapkodsz…dirr-durr, csitt-csatt, piff-puff:)

  Közben pedig szinte észrevétlenül, szépen, lassan ásod a sírodat. Élvezzük a műsort, csak így tovább:)

  Hahahaha…:):):)

 • 2017.10.28. at 11:05
  Permalink

  [i]“… a BMW, a Nissan, a Renault és a Tesla képviselőivel közösen tartott szakmai konferencia mellett családi napot is szervez a gazdasági tárca.”[/i]

  Mert ahol ez tényleg szakmai téma, ott nem hollós3000y, csalfaromleó, meg vas3000csi féle alakok tolják. Vagy ott is “kloákaürülményezés” lesz a stílus, mint itt? Annyira érdekelne Hollós3000y úr véleménye. A kutyafáját.

Vélemény, hozzászólás?