Mentések, bukás, száguldás

Video válogatás: két óriási mentés, egy amatőr bukás, és egy Bugatti megfutja a 370-et, közúton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindig csak a bukásokról jön videó - oké, most is van egy, de két bitang mentést is láthatunk, amihez kell némi erős idegzet, meg persze ahhoz is, hogy egy Bugattival 370-et menjen valaki.

Első videónk Barbadosról érkezett, a karibi térség versenysorozatának záró futamáról, csupán azért mutatjuk meg, mert szerencsére senki nem vesztette életét, pedig többen közel voltak hozzá. Már a pálya elrendezése is nagyon amatőr. Ív külsőre lelátót építeni, a bukótér közepére? Őrület, hogy néhányan mire képesek, meg is lett a baj, ahogy az RX-7 kicsúszik, és belevágódik a gumifalba mindenki megijed, de csak utána jön a komolyabb történet. Egy átalakított Swift, vagy nagy valószínűséggel inkább Geo Metro érkezik, fék nélkül, ugyanis az a kanyar előtt elszállt, és egyenesen a lelátó felé száguld. Az a pár gumi igazán nem számított neki semmit, simán átrepül, bele a nézőkbe. Négyen súlyosan megsérültek, de szerencsére már stabil az állapotuk. Most lássuk, hogy csinálják a Profik! A Nürburgringen járunk, a népszerű Turistenfarten rendezvényen, ahol bárki egy egyszerű jeggyel fölhajthat a legendás Zöld Pokol aszfaltjára. Ez az Audi R8 viszont látszólag nem egy amatőrt hord a kormánya mögött, ekkora mentéshez bizony fejben is ott kell lenni. Nem hogy a fékre nem lép, a gázt tövig nyomja, így tudja gyönyörűen végigvezetni a szalagkorlát mellett, szinte centi közelségben. Sajnos a videó a végét nem mutatja a kicsúszásnak, de a hangokból és a kocsi utolsó látható pozíciójából kiindulva valószínűleg beleért a szalagkorlátba, de messze nem lehet akkora a sérülése, mintha a pilóta bele engedte volna a falba még előtte.
Hirdetés
Nascar pályán vagyunk, nem futam, inkább időmérőnek tűnik. Defekt ilyen irdatlan sebességnél akár halálos is lehet, de minimum csúnya bukás a vége, Erik Jones viszont rendesen képben van, hogyan kell menteni a helyzetet. Nem lepődnénk meg, ha driftes múltja is lenne, úgy rakja keresztbe a Camryt, miután elszállt a jobb hátsó, mintha tök természetes lenne. Egy ív külső defekt kifelé rántaná a kocsit, így minél hamarabb befordítja az orrát, tövig nyomja a gázt, és szépen végig vezeti, akárcsak az amerikai drift bajnokság versenyzői. Végül még a boxba is be tud gurulni. Gondolnák, hogy csak 20 éves a srác? Utolsó szédítő videónk főszereplője egy Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, ráadásul a L'Or Rouge különkiadás. Minden évben összegyűlnek Idahóban az igazán komoly gépet hajtó sofőrök, meg a gazdagok ugye. A Sun Valley Road Rally rendezvényre lezárnak egy szinte egyenes közúti szakaszt, ahol kihajthatják a járgányból, amit tud. Idén 370 km/h-át hoztak ki a Bugattiból, azért írtam, hogy idén, mert már tavaly is kint volt, akkor 378-at ment. Lassul!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?