A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Milyen magasra lövi ki az embert a légzsák?

Orosz légzsákteszt némi tanulsággal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A légzsákkal nem jó játszani, ezt mindenki tudja, de ha a műhely teteje alacsonyabban lett volna, orosz barátunk nagy bajba kerül.


A légzsák megjelenése óta izgatja az embereket, hogy milyen is az, amikor eldurran az életmentő lufi. Orosz barátaink más kísérletbe fogtak, ők arra voltak kíváncsiak, fel tud-e emelni egy embert a kinyíló légzsák. A válasz nem csak hogy fel tud emelni, de ki is lövi.
A vicces videónak azért van egy tanulsága is. Nem véletlenül van ott minden autóban a matrica, ne ültessünk gyereket légzsák elé. A kinyíló légzsákot ugyanis felnőttre méretezték, a gyerek feje alacsonyabban van és alulról akár halálos ütés is érheti. A videót látva, én (jobboldali) légzsákos autóban a lábamat sem tenném fel a műszerfalra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?