Minden eddiginél gyorsabb Audi mutatkozott be

60 darabos limitált sorozatban készül az Audi R8 Competition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Los Angeles-i Auto Show keretein belül az Audi hivatalosan is bemutatta R8 Competitiont. A 60 példányban gyártott sportkocsi a valaha kínált leggyorsabb Audi.

A limitált széria forgalmazása várhatóan jövő év elején kezdődik. Különös ismertetőjelei közé tartoznak a számos helyen felhasznált karbon díszítőelemek. Az első lökhárító légterelői, a tükörborítás, a hátsó diffúzor és szárny, a tükörborítás és a beltérben is számos elem készült szénszálas anyagból. Az R8 Competition fényes fekete színű könnyűfémfelnit kapott. A még sportosabb hangzás érdekében sport kipufogórendszer is került az autóba, amely magasfényű fekete végeket kapott. A nagy teljesítményű fenevad fékezhetőségére is hangsúlyt fektettek a mérnökök, kerámia féktárcsákat és pirosra fényezett eloxált féknyergeket alkalmaztak.
Hirdetés

Akárcsak a külső megjelenés, a teljesítmény és a menetdinamikai adatok sem szerények. Az 5,2 literes, V10-es blokkban 570 lóerő szunnyad, amely arra vár, hogy a 7 sebességes S-Tronic váltót sport módba rakjuk és egy padlógázas gyorsítással mind a négy kerékkel az aszfaltba kapaszkodjon. A katapultálás után 3,2 másodperc alatt érjük el a 100 km/óra sebességet, majd gyorsulhatunk tovább egészen 320 km/óráig. Ezek az adatok egyértelműen azt támasztják alá, hogy az Audi a valaha volt leggyorsabb modelljét készítette el az R8 Competition személyében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?