Minden idők legdrágább Kiája érkezik jövőre

Minden bizonnyal soha annyiba nem került még egyetlen Kia sem, mint amennyibe az EV9 GT fog

A Kia legnagyobb modelljéből, az EV9-ből jövőre érkezik a GT változat, melynek teljesítménye akár a 600 lóerőt is elérheti.

Egyre nagyobb magasságokban szárnyal a Kia, amit az autói méretezésén és árazásán egyaránt tapasztalhatunk. 20 évvel ezelőtt vajon ki tartotta volna elképzelhetőnek, hogy a dél-koreai márka egyik modelljének alapára megközelítheti a 40 millió forintot - és extrákkal még át is lépheti? Hihetetlennek hangzik, pedig jövőre érkezik az EV9 GT, ami - ha követi a GT felárának arányát az EV6-osnál, akkor - nagyjából ennyibe fog kerülni. Pedig 30 milliós kezdő árával az EV9 eleve nem olcsó, bár tény, hogy hatalmas autó jár ennyiért cserébe, és az elektromos meghajtás is drágítja a modellt, amit aztán az autó élettartama alatt lehet behozni (már ha hosszabb távon is olcsóbb lesz az áram, mint a benzin és a gázolaj).
Hirdetés
Az EV9 GT első példányait már látták tesztelés közben, a Carscoops szerint a Kia meg is erősítette a zászlóshajó érkezését, ami 2025-ben kerülhet piacra. Jó esély van rá, hogy a nagytestvér az EV6 GT hajtásláncát kapja majd összkerékhajtással. Utóbbi rendszerteljesítménye 585 lóerő, amivel komoly sportautókat képes maga mögé utasítani egy gyorsulási versenyben - az EV9 óriási karosszériája és tömege ugyanakkor lehet, hogy a villanymotorok erősebbre tekerésére készteti a Kia mérnökeit. Akár a 600 lóerő körüli teljesítmény sem kizárt, bár az EV6 GT-től valószínűleg így sem lesz gyorsabb. A modell hatótávját nem tudjuk egyelőre, de biztos, hogy kevesebb lesz 500 kilométernél (a jelenlegi EV9-esek 505 és 563 km-t tudnak megtenni egyetlen töltéssel), mint ahogy az EV6-nál is hamarabb kifogy a szufla a GT-ből, mint olcsóbb változataiból. Szintén a kistestvérből kiindulva feltételezhető, hogy nem lesz túl sok stílusbeli különbség a GT és a mezei EV9-esek között. A szemfüleseknek a méregzöld féknyergekre, odabent pedig az ugyanilyen árnyalatú kontrasztvarrásra kell majd figyelni, ha ki akarják szúrni az utcán a valaha volt legdrágább Kia modellt jövőre.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?