Mini Porsche: feltámasztják a Kis Hamist

Kis roadstert tervez a Porsche

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A történelmi múlttal is rendelkező új modell a Boxster alatt helyezkedne el a kínálatban, négyhengeres motorja már fejlesztés alatt áll.

A stuttgarti gyártó még év elején jelentette be, hogy négyhengeres motor fejlesztésén dolgozik, melyre a jövőben piacra kerülő, Boxsternél kisebb sportkocsijuk hajtását szeretnék bízni. A cég elnöke, Matthias Müller nyilatkozta, hogy el tudna képzelni egy jellegében és stílusában a “James Dean Porschéra”, az 550 Spyderre hasonlító modellt a közeljövőben. A legendás hollywoodi színész épp “Kis Hamis” névre keresztelt 550 Spyderével száguldott San Obispo környékén Kaliforniában, amikor frontálisan ütközött egy 1950-es Forddal. Dean meghalt a balesetben, de az autó legendájához ez a tragikus esemény is hozzánőtt.
A Porsche évek óta emleget egy Boxsternél kisebb modellt, de ez az első alkalom, hogy hivatalos személy, ráadásul pont a fővezér szájából hallunk utalást az ikonikus modellre. Az eredeti 550 Spydert 1,5 literes négyhengeres boxer hajtotta, s az újdonsághoz is valami hasonló jellegű motort terveznek, melyet az autó közepén vagy farában helyeznének el. Széleskörű súlycsökkentéssel az autó önsúlya 1200 kg körül alakulhat, még az összes mára kihagyhatatlan biztonsági és kényelmi berendezéssel együtt is. Az elnök-vezérigazgató nyilatkozata után nem csodálkoznánk azon, ha már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatnák a modernizált 550 Spyder előzetesét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?