Mostantól tölthető villanyautó Budapesten

Elektromos töltőállomás-hálózat az E.ON Magyarországtól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi a villanykutak hazai építését.

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi az elektromos kutak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke az E.ON Energia új utakon elnevezésű program bemutatóján, ahol egyebek mellett részt vett Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere is. Az első elektromos töltőpont ugyanis pont Budapest szívében, a Kempinski Hotel által lesz üzemeltetve. A nemzetközi E.ON csoport – a fenntartható energiagazdálkodás szellemében – már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. A vállalatnál az töltéstől egészen a környezetbarát áramtermelésig számos kérdéssel foglalkoznak az e-autózás kapcsán. A technológiai háttér fejlődésének és az E.ON hazai illetve nemzetközi fejlesztéseinek köszönhetően a cégcsoport készen áll arra, hogy a fogyasztóknak egy jövőbe mutató, komplett szolgáltatást nyújtson Magyarországon” - nyilatkozta Kreuzer.

A terveknek megfelelően az E.ON még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését, utána pedig következhet a Balaton irányába, vagy az ország többi része felé terjeszkedés. A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat adhat az utazóknak városnézésre - ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat. Ígéretei szerint az E.ON a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal.
Hirdetés

Az E.ON Energia új utakon elnevezésű programja nem csak bejelentésekről szól a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.ON elektromos töltőpont átadása volt. A Kempinski Hotel Corvinus úttörő szerepet vállalt azzal, hogy megrendelte az elektromos töltőállomást a szálloda szolgáltatásainak bővítésére. A szálloda előtt egyszerre két autó is tölthető a 1,5 óra alatt teljes akku-telítést ígérő gyorstöltővel, a garázsban pedig három darab hagyományos töltőt (magyarán konnektort) helyeztek el. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel – e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral - járja az utakat.
Az E.ON magyarországi értékesítési stratégiáját illetően Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, mivel nagyon erős már most az ez irányú érdeklődés - információnk szerint az első villanyautó-vásárlók is a nagyvállalatok közül kerültek ki. Winkler szerint ezen keresztül a lakosság is nagyon gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel - lehetőséget adva arra, hogy széles körben megbarátkozzunk ezzel az új közlekedésformával. Felelős energetikai vállalatcsoportként az E.ON az e-autózás valamennyi előnyét biztosító, komplex szolgáltatást képes nyújtani a jövőben: nemcsak töltőket értékesít, hanem technológiát biztosít, elvégzi a kivitelezést és biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát.
Az E.ON - kezdeményező szerepet vállalva - saját járműflottájában is „munkába állít” elektromos járműveket, mellyel példát kíván mutatni más társaságoknak a környezetbarát technológia elterjesztésében.
Bár jelenleg mindössze néhány ezer hibrid üzemű autó van Magyarországon, a konnektorból tölthetők száma pedig még elenyésző, az E.ON technológiai hátterével és programjával felkészült az elkövetkező évek nagy változásaira és kihívásaira, kezdetben a tölthető (plug-in) hibridek, majd velük párhuzamosan az elektromos járművek terjedésére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 09:23
  Permalink

  Hát igen, ez a szomorú valóság. Arról már inkább ne is beszéljünk, hogy mennyivel kéne támogatni az országnak az ilyen autók vásárlását. Szerintem úgy minimum 40%-kal. De nem, ááá…, inkább emeljünk még az ÁFÁ-jukon 2 %-ot! Ki fog ilyet venni? A Q7-es, meg X5-ös tulaj bunkó jancsik, 1 kilós fuxszal a nyakukban biztos nem. Másnak meg úgysincs pénze rá….

 • 2017.10.31. at 09:23
  Permalink

  Mindebben igazad van! Behoztak egy Opel Amperát mutatóba, hatótávolsága aksiról 40 kilométer, töltési idő tán 4-5 óra. Egyébként 1.6-os benzines motor, januártól nálunk is megvásárolható (állítólag), ára olyan 14 milla! Gondolom nem lesz rá tól nagy igény!
  Üdv Alex.

 • 2017.10.31. at 09:23
  Permalink

  Nem tudom, mi mást lehetne várni egy ennyire korrupt, velejéig romlott társaságtól. Már többször bizonyították, mennyire hű kiszolgálói a multik igényeinek, és ezzel együtt mennyire tesznek nagy ívben az ország érdekeire. Mindezzel együtt örülni lehet csak az ilyen kezdeményezésnek, igaz az elektromos autót még nem nekünk kis embereknek találták ki. A hatótávolsága is hagy még némi kívánnivalót maga után, mert az a max. 100-150 km hatótávolság még nem teszi alkalmassá hosszú utak megtételére. Ha sűrűen lesznek a töltőállomások, az sem sokat segít, mert a menetidő ésszerűtlenül megnő a többszöri töltés viszonylag hosszú idejével.

 • 2017.10.31. at 09:23
  Permalink

  Csak pontosításként, a Hotel Kempinski elektromos autó töltő állomásait, öt állás, 2011 október 21.-én adták át, alig egy heti munkával készült el.
  Üdv, Alex.

 • 2017.10.31. at 09:23
  Permalink

  Ők azok szekerét tolják,akik az Ő zsebükbe a legtöbb pénzt tolják………le vagyunk f*sva nagy ívben,csak a korrupció,az megy…..meg a 152.bőr lehúzása mindenkiről.

 • 2017.10.31. at 09:23
  Permalink

  Tisztelt Szerkesztőség!

  Nagy örömünkre szolgál, hogy Rogán Antal Polgármester Úr is ugyanúgy, mint Schmitt Pál Közársasági Elnök Úr a multinacionálisok elektromos szekerét tolja. Mindketten, mint elkötelezett “nemzeti érzelmű” és a magyarság iránt érző poltikusok, tehát nem a magyar elektromos mobilitásfejlesztő TZ-ELMA elektromos autóját ( a nyáron az e-miglia-n ismét állva hagyta drága elektromos társait; pl. Porsche, Leaf, stb. – az ELMA-t ( ELMA = ELektromos és MAgyar), valamint a Kempinski Hotelnek már több, mint fél éve bemutatott többfunkciós elektromos töltőállomását támogatják! Pedig a magyar cég hazai új munkahelyet teremtene, innovációja magyar licencet eredményez, sőt nemcsak az adót, de a profitot is itthon tartaná!
  Hajrá Magyarok! Hajrá Magyarország!

  TZ-ELMA

Vélemény, hozzászólás?