Münchenben húsz elektromos Audi A1-est tesztelnek jövőre

A BMW orra előtt tesztelt az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyenesen legnagyobb vetélytársának székháza alatt, München utcáin próbálgatja majd az Audi az elektromos meghajtású A1-est.

A müncheni közműszolgáltató, az ottani műszaki egyetem, egy energiaszolgáltató, és az Audi közös projektjeként 2011 közepén húsz darab, elektromos meghajtású Audi A1 e-tron modell gyakorlati tesztelését kezdik meg a bajor nagyvárosban. Az eflott névre keresztelt projekt keretében 200 darab elektromos töltőállomást is létesítenek, amelyeket megújuló forrásból származó energiával látnak el - a tesztelés során tehát nem csak az autó, de az autó-töltőállomás kommunikációt is vizsgálják majd. Az Audi A1 e-tron első kerekeit 75 kW teljesítményű elektromotor mozgatja, és ezzel az autó 130 km/h csúcssebességet képes elérni. Az akkumulátor egyszeri feltöltésével 50 km megtételére képes a jármű, de a beépített, generátor-hajtó belső égésű motor segítségével további 200 km-t lehet haladni.

Azt egyébként még nem tudta megmondani az Audi, mikor lesz megvásárolható az A1 e-tron. Az elektromos hajtású járművek piacára 2012 végén lép be az ingolstadti központú cég, a 2009-es Frankfurti Autószalonon bemutatott e-tron sportkocsi-tanulmány sorozatgyártású változatával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?