Mutatjuk az új Fiat Dobló árait

Betagozódott a Stellantis testvérek közé a Dobló is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Villanymotorral is elérhető a Fiat Dobló harmadik generációja, ám ez a haszonjármű már a Stellantis furgonok alapjait használja.

Ismerős a Stellantis arc, csak kicsit átszabták

Kétféle karosszériahosszal és háromféle konfigurációban (furgon, crew cab, kombi) elérhető az új Dobló, ráadásul többféle hajtáslánc közül választhatnak az ügyfelek. A tervezői kiemelt figyelmet fordítottak a jármű által kínált utazási komfortra, és a kezdetektől szem előtt tartották azoknak a felhasználóknak az igényeit, akik naponta nyolc órát vagy még több időt töltenek járművükben. Az volt a cél, hogy pihentető, stresszmentes munkakörnyezetet teremtsenek, és ennek érdekében kiemelt figyelmet fordítottak a zajszigetelésre, valamint az ütéseket és rezgéseket elnyelő futómű-kialakításra.

Kétféle tengelytávolsággal kérhető

A Magic Cargo rendszer jóvoltából 0,5 köbméterrel bővíthető a raktér kapacitása, illetve lehetővé válik hosszútárgyak – pl. akár 3,4 méter hosszú csövek vagy létrák – elhelyezése. Ha ennél is több helyre van szükség, az utasoldali ülés megemelhető, az alatta található rekesz pedig ideális dobozok és törékeny tárgyak elhelyezésére. Egy forgatható asztalka jóvoltából pedig akár mobil irodaként is helyt állhat a Doblò belső tere. Emellett a Magic Mirror is nagy segítség. Ez egy 5 colos képátlójú, digitális visszapillantó tükör, amely három különböző nézetet kínál: a hagyományos visszapillantó tükör képe mellett megjeleníthető rajta a teljes holttér képe, illetve tolatókameraként is szolgálhat.

az E-Doblò változatnál elérhető Magic Plug, avagy mágikus csatlakozó lehetővé teszi, hogy az akkumulátort speciális átalakítások (pl. raktérhűtő vagy elektromos munkapad) energiaigényének kielégítésére használják

Az E-Doblò mindkét tengelytávval 800 kilogrammot szállíthat, és akár 2 Euro-raklap is elfér a raktérben. A belső égésű motorral szerelt Doblòk maximális teherbírása viszont akár az egy tonnát is eléri. A hosszú (Maxi) Doblò akár 4,4 köbméteres raktérrel kecsegtet, a hosszú tengelytávú, dupla üléssoros Crew Cab kivitelben pedig kivételesen jól variálható a férőhely és a raktér kapacitása, hála annak az eltolható válaszfalnak, amellyel igény szerint bővíthető az egyik vagy a másik.
Hirdetés

A műszerfal szintén ismerős a Stellantis testvérekből

A tisztán elektromos E-Doblò 50kWh kapacitású akkumulátort és 100 kW csúcsteljesítményű, 260 Nm forgatónyomatékú villanymotort kapott, hatótávolsága meghaladja a 280 kilométert, végsebessége eléri a 130 km/órát. A gyorstöltés funkció pedig 100 kW-os egyenáramú töltést tesz lehetővé, amivel mindössze 30 perc alatt 80%-ra tölthető az akkumulátor. A villanyos kivitel mellett kétféle dízelmotoros változat áll rendelkezésre: az 1,5 literes motor 100 lóerős kiviteléhez kézi sebességváltó társul, míg a 130 lóerős variáns kézi, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltóval egyaránt rendelhető. A kínálatot egy 110 lóerős, 1,2 literes benzinmotor teszi teljessé. Egyelőre csak a belsőégésű motoros változatok ára ismert, az árlista az alábbi képen látható.

Benzin és dízel Fiat Dobló furgonok árlistája


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?