Mutatjuk, mi változik a közlekedésben augusztus 20-a miatt

Változások a MÁV, a Volánbusz és a HÉV-közlekedésében az ünnepi hétvégén

Arról már beszámoltunk, hogy Budapesten számos útlezárásra kell számítani autóval, de vajon mi a helyzet a tömegközlekedéssel? Íme!

Ahogyan arról már a hét elején beszámoltunk (lásd itt), Budapesten számos lezárást jelent augusztus 20-a, így érdemes lehet a tömegközlekedést választani. Biztató, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV, de változik a Volánbusz- és a HÉV-járatok menetrendje is az ünnepi hétvégén.
Hirdetés
Ami a menetrendeket illeti: a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság a vasúttársaság honlapján csütörtökön azt írta: az ünnepi hétvégén a vonatok közlekedési rendje nem változik, mivel augusztus 20. szombatra esik. A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken és 20-án, szombaton a munkaszüneti napra, 21-én vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. A fővárosból menetrend szerint közlekedő közvetlen járatok utolsó indulási időpontjai a Volánbusz honlapján érhetők el. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, erről a társaság honlapján, a települések aloldalain érhetők el információk.
Hirdetés
Biztosan lesznek olyan járatok, ahol számítani kell a szokottól eltérő menetrendre. A szentendrei HÉV például augusztus 20-ától 31-éig módosított menetrend szerint, a hétköznap reggeli csúcsidőszakban a megszokottnál ritkábban jár karbantartás miatt. Ugyanakkor augusztus 20-án a vonatok egész nap hat kocsival közlekednek; a Batthyány tér és Békásmegyer között 21.30-tól 22 óráig 5 percenként, utána 23 óráig 5-10 percenként járnak.
Hirdetés
A ráckevei HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok hat kocsival közlekednek; 21.35-től üzemzárásig 30 percenként indulnak a Közvágóhídtól Ráckevére. A csepeli HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok hat kocsival közlekednek 21.30-tól 23 óráig 7-8 percenként járnak. A gödöllői HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok szintén hat kocsival közlekednek a MÁV Zrt. tájékoztatása szerint, így aki Budapestre jönne a tűzijáték miatt, valóban jobban járhat, ha az autó helyett a tömegközlekedést választja, de tegyük hozzá, eső és vihar is várható augusztus 20-ára a jelen előrejelzés szerint, ami mindent boríthat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?