Mutatunk egy rozsdamentes Mazdát a kilencvenes évekből

A barna veszedelem elkerülte a huszonhét éve garázsban álló Xedos 9-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem túlzás azt állítani, hogy gyári állapotnak örvend a nagytestű Mazda, az 1996-os autó állással töltötte az elmúlt közel három évtizedet.

Méltatlan sors jutott a nagyobb Mazdáknak a kilencvenes években, a Xedos 6 és a Xedos 9 hiába kínált finom japán technikát, a magas vételár, a szűkre szabott utastér és nem igazán karakteres megjelenés nem sok vásárlót csábított a Mazda kereskedésekbe. A megvásárolt autók a vártnál kevésbé lettek tartósak, a rozsda mára komoly pusztítást végzett az állományon. Az Egyesült Államokban eladásra kínált Xedos 9 (a tengerentúlon Millenia) jó helyre került, az eddigi egyetlen tulajdonoson úgy döntött, hogy inkább nem veszi használatba az autót. A 2,5 literes 173 lóerős V6-os mindössze 1272 mérföldön, azaz 2035 kilométeren át mozgatta az autót, ennek tükrében az Mazda állapota hibátlan. A feláras bőrülések gyönyörűek, a kipufogó krómja csillog, a motortérben kadmiumsárga csavarok várják a bámészkodókat, pontosan ugyanazt az élményt nyújtja mint amikor kihozták a szalonból.
Hirdetés
A kereskedés 18 700 dollárt, azaz nagyjából 6,5 millió forintot kér az autóért, ami a párját ritkító állapotot figyelembe véve egyáltalán nem sok érte. A haza kínálat is szűkös, pillanatnyilag négy Xedos 9-nek keresnek új gazdát, az árak 1 és 2 millió forint között szóródnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?