Nem okolja Kovalainent

Webber hatalmasat esett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Európai Nagydíj kilencedik körében ugratott át Mark Webber Heikki Kovalainen autóján, az ausztrál szerencsére nem sérült meg az idei év eddigi legnagyobb balesetében.

Szerencsésen úszott meg egy jókora balesetet Mark Webber, amikor az Európai Nagydíj kilencedik körében utolérte Heikki Kovalainent.
A finn nyolcvan méterrel korábban vett féktávot, mint ahogyan Webber arra számított, így a Red Bull-lal átugratott a Lotuson, egyet szaltózott a levegőben, majd a négy kerekén landolva még mindig elég nagy tempóval a gumifalnak ütközött.
Webber a második helyről rajtolt, de egészen a kilencedikre esett vissza, ezért csapata hamarabb rendelte be kerékcserére, így amikor utolérte Kovalainent, nem lekörözésről volt szó, hanem pozícióharcról.

„Sokkal gyorsabban mentem, mint Heikki (Kovalainen)” – mondta Webber a baleset után. „Aztán jóval a fékpont előtt – kb. nyolcvan méterrel – fékezett. Utána pedig csak utas voltam.”
„Szerencsére az autó elég biztonságos volt és rendben vagyok. Elvesztettem ugyan pár pontot, de amikor a levegőben vagy, akkor a legkevésbé a pontok miatt aggódsz. A becsapódás (a gumifalba) nagyon kemény volt. De ezzel a karosszériával nyertem Spanyolországban és Monacóban is, és szereztem vele egy csomó pole pozíciót, úgyhogy az autó nagyon jó volt hozzám.”
Kovalainen örült, hogy mind a ketten ép bőrrel megúszták a kalandot, de nem érzi magát hibásnak.
„Versenyben voltam Markkal (Webber), és éppen védtem a pozíciómat” – mondta Kovalainen. „Nem csináltam semmit rosszul, de egyszer csak hátulról belém jött. Azt hiszem, eltéveszthette a fékpontot. Nagyon rossz szögben találta el az autómat és felszállt a levegőbe.”
„Nekem is be kellett mennem az orvosi szobába, ahol kezet rázhattam Markkal. Sajnálom, hogy így ért véget a versenyem, de a lényeg, hogy mind a ketten jól vagyunk.”
Webber sem okolta Kovalainent, de mindenesetre elgondolkodtató, hogy a két versenyző fékpontja között nyolcvan méter különbség volt.
„Mindig kettőn áll a vásár” – mondta Webber. „Kerestem a legjobb helyet, hogy megelőzhessem, de nagyon agresszívan védekezett. Végül pedig meglepett, hogy milyen korán fékezett. Ennyi. Szerencsésen megúsztuk mind a ketten, úgyhogy már Silverstone-ra koncentrálok.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?