Nem tréfa: bolondok napján csökken az üzemanyagok beszerzési ára

Továbbra is érvényben az ársapka, de a piaci ár ettől függetlenül még ingadozik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Április elsején nyugodtan mondhatjuk majd, hogy bolondját járatják velünk az üzemanyagárak, hiszen a szerdai emelkedéssel szinte azonos mértékében csökkennek pénteken az árak.

Rendkívül ingatag mostanában az olaj ára, többek között az orosz-ukrán háború hatására is. Bár a nagy kilengések kicsit mérséklődni látszanak, azért még így is eléggé nagyok az áremelkedések, vagy épp a csökkenések. Pénteken csökkenés következik a Holtankoljak.hu információi alapján. Persze továbbra is azok a végfelhasználók érzik a leginkább az árváltozásokat, akik közvetlenül nagykereskedőtől vásárolnak üzemanyagot, meg persze a 7,5 tonna feletti hazai és 3,5 tonna feletti külföldi teherautók sofőrjei. Április elsején a gázolaj ára bruttó 10 forinttal kúszik lejjebb, a 95-ös benzin ára pedig bruttó 5 forinttal csökken. Ha pedig nem lenne a 480 forintos ársapka a kiskereskedelmi árakon, akkor a benzin literje átlagosan 590 forintba kerülne, míg a gázolajért 686 forintot kérnének literenként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?